De Haan Stichting doneert 42.000 euro aan goede doelen

0
273

REGIO – De A.A. de Haan Stichting heeft in het voorjaar ruim 42.000 euro gedoneerd aan meer dan twintig organisaties in de Alblasserwaard. De stichting steunt ruim 25 jaar uiteenlopende activiteiten die zonder extra bijdragen niet mogelijk zouden zijn. De A.A. de Haan Stichting werd in 1995 opgericht door ondernemer en toenmalig directeur van De Haan Tankstations Arnold A. de Haan. Hij was zeer betrokken bij de Alblasserwaard.

De stichting verstrekt per jaar zo’n 40.000 euro en eens per twee jaar ongeveer 80.000 euro aan een groot project, voor uiteenlopende activiteiten op het vlak van kunst en cultuur, sport en recreatie, gezondheid en zorg, natuur en milieu, onderwijs en educatie.

In de loop van de jaren werd ruim gedoneerd, onder meer aan een hospice, sportevenementen, kunstprojecten en speeltuinverenigingen. Dit voorjaar werd onder meer gedoneerd aan een molenstichting, een volksdansgroep, het baggerfestival en twee Odensehuizen.

In het najaar 2022 volgt een nieuwe toedelingsronde; aanvragen zijn in te dienen vóór 1 oktober 2022. Voor meer informatie: www.dehaanstichting.nl