De Meent krijgt tweede ster Veilig Ondernemen

0
358

Foto: aangeleverd
PAPENDRECHT – Burgemeester Annemiek Jetten heeft op dinsdag 5 april om 13.00 uur de plaquette van de tweede ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) onthuld op winkelcentrum De Meent.

Al enkele jaren werken ondernemers, eigenaar, gemeente, politie, brandweer en de Vereniging van Eigenaren samen aan het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) voor een schoon, heel en veilig winkelpark De Meent.

Het KVO helpt de partijen afspraken te blijven maken om overlast, criminaliteit en onderhoud aan te pakken. In 2021 liep de termijn van de eerste ster af, waarna de werkgroep KVO net als bij de eerste ster opnieuw een enquête heeft uitgezet bij alle ondernemers.

De resultaten van de enquête en de jaarlijkse schouwronde zijn verwerkt in een nieuw werkdocument met doelstellingen en actiepunten voor de komende drie jaren. Dit werkdocument is in aanwezigheid van de werkgroep KVO door het KIWA (het bedrijf voor testen, inspecteren en certificeren) gekeurd tijdens een zogenaamde audit. Na afloop mocht winkelpark De Meent de felicitaties in ontvangst nemen voor het behaalde certificaat; de tweede ster KVO.

De zichtbaarheid van de behaalde tweede ster KVO geeft een duidelijk signaal af aan het winkelend publiek, maar ook aan mensen met minder goede bedoelingen.