De Palm klaar voor vluchtelingen

0
201

Foto: Bert Bons
PAPENDRECHT – Zalencentrum De Palm bij de Bethlehemkerk is klaar voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. De grote zaal gaat dienen als leef- en eetruimte. De kleine zalen beneden worden gebruikt als slaapzalen. Buiten staat een tent met daarin toiletten, douches, een wasruimte en een keuken.

Maandagmiddag kreeg burgmeester Annemiek Jetten een rondleiding. Al het werk is verzet door vrijwilligers van de kerk, leden van de brandweer en ambtenaren van de gemeente. Verschillende bedrijven hebben spullen en apparaten zoals wasmachines geleverd, terwijl de bibliotheek maandverband inzamelde. Ook artikelen voor persoonlijke hygiëne zijn ingezameld.

Het zalencentrum De Palm is nu niet meer te verhuren voor de gebruikelijke activiteiten. Alle afspraken zijn afgezegd. Iedereen bleek daarvoor begrip te hebben. Andere Papendrechtse kerken stellen ruimte beschikbaar voor de activiteiten van de kerk zelf.

De opvang in De Palm biedt plaats aan 30 tot 50 vluchtelingen. De eersten komen op dinsdag 5 april naar Papendrecht. Het is niet bekend hoeveel er precies komen en hoelang ze blijven. In basisschool De Viermaster wordt, als dat nodig is, een klas ingericht voor Oekraïense kinderen.

“We hopen dat de Oekraïense vluchtelingen in alle rust opgevangen kunnen worden”, vertelt burgemeester Jetten. Ze hebben veel meegemaakt, zullen het nodige moeten verwerken en zijn dan het meest gebaat bij rust.”

Bron: Het Kontakt