DHL Parcel verhuist van Coornhertstraat naar Opel Centrale

0
369

PAPENDRECHT – Vanaf maandag 6 juni zal het sorteercentrum van DHL niet meer in de Coornhertstraat gevestigd zijn, maar in het werkplaatsgedeelte van het pand van de Opel Centrale aan de Rembrandtlaan. Ook hier zal het dan alleen gaan om het sorteren van pakketten en zal er geen klantenpunt komen.

Wanneer klanten zelf pakketten willen versturen en ophalen, kan er uiteraard wel gebruik worden gemaakt van het PostNL Business Point in hetzelfde pand. De wasstraat en het tankstation blijven ook nog gewoon in gebruik onder de naam Opel Centrale. De showroom van de Opel Centrale is nog wel te huur. Hier is belangstelling voor, maar er is nog geen definitieve bestemming. Wanneer iemand interesse heeft, kan diegene contact opnemen via telefoonnummer 06-53992505.

Het vertrek van DHL uit de Coornhertstraat betekent goed nieuws voor Korteland Scooters, want deze zat krap in zijn jasje en kan nu de volledige ruimte gaan gebruiken. Vanaf volgende week zal het pand worden verbouwd.

Ook diverse omwonenden zullen blij zijn met het vertrek van DHL, want het laden en lossen van de pakketten zorgde nogal eens voor parkeeroverlast in de Coornhertstraat. De gemeente Papendrecht had DHL al diverse keren op de vingers getikt. Op de nieuwe locatie aan de Rembrandtlaan is veel meer ruimte om te parkeren, want daar heeft DHL 40 eigen parkeerplaatsen. In de Coornhertstraat had DHL geen eigen parkeerplaatsen.

Qua ruimte in de loods groeit DHL van 250 kubieke meter naar 500 kubieke meter. Mooi is ook dat DHL zo’n 14 tot 16 elektrische voertuigen zal aanschaffen. Dit wordt mogelijk, omdat men nu eigen laadpalen kan plaatsen. De overige bussen zullen worden vervangen door bussen die rijden op schone HVO diesel.

In totaal zal DHL naar verwachting zo’n 500 tot 7000 pakketten per dag gaan verwerken. Dit is van maandag tot en met vrijdag, verdeeld in drie tijdvakken. Een deel in de ochtend, een deel in de middag en een deel in de avond.

Bron: hetkontakt.nl  / papendrecht.net