Twee doden bij schietpartij in Alblasserdam

0
591

REGIO – Bij een schietincident aan de Molensingel in Alblasserdam zijn vrijdagochtend twee mensen dodelijk geraakt. Dat meldt de politie. De hulpdiensten waren massaal ter plaatse, waaronder twee traumahelikopters.

Persconferentie om 17:30 uur
Op het gemeentehuis van Alblasserdam is later vanmiddag een persconferentie met onder meer burgemeester Jaap Paans. De persconferentie is uitgesteld. Het oorspronkelijke tijdstip was 17:00 uur.

Verdachte aangehouden
De verdachte is inmiddels aangehouden en een wapen is in beslag genomen. Het gaat om de 38-jarige John S. uit Oud-Alblas. Hij zou bekend staan als ‘verward en overlast gevend’. In 2017 heeft hij een zelfmoordpoging gedaan. Dit hebben bronnen gemeld aan AD De Dordtenaar.

Twee doden, twee gewonden
Bij het schietincident zijn twee mensen overleden. Een van hen is de 34-jarige Nathalie uit Alblasserdam. Het  andere dodelijke slachtoffer is een 16-jarig meisje uit Dordrecht. Ook zijn twee mensen zwaargewond geraakt, een jongen van 12 uit Hendrik-Ido-Ambacht en een vrouw van 20 jaar uit Alblasserdam. Zij zijn onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht. Er zou ook nog een lichtgewonde zijn.

Paniek
Het is niet duidelijk hoeveel mensen er tijdens de schietpartij aanwezig waren. Verslaggevers van Rijnmond hebben inmiddels met meerdere getuigen gesproken. Zo heeft iemand meerdere schoten gehoord en hebben anderen gezien dat mensen na die schoten in paniek het weiland in gevlucht zijn.

Zorgboerderij
De schietpartij heeft zich voorgedaan bij zorgboerderij Tro Tardi aan de Molensingel. Hier werken vooral kinderen, jongeren en volwassenen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Ook biedt de zorgboerderij plaats aan jongeren en volwassenen die de draad in hun leven weer op moeten pakken.

Opvanglocaties
Zowel de Ichtuskerk aan het Scheldeplein als bioscoop Landvast zijn ingericht als opvangplek voor betrokkenen.

Foto’s: Lex van Steenis

Dit artikel is onder meer afkomstig van onze mediapartner Rijnmond.