Dordrechts Museum maakt kans op Vriendenloterij Museumprijs

0
129

Foto: RTV Dordrecht
DORDRECHT – Het Dordrechts Museum is samen met zeven andere musea genomineerd voor de Vriendenloterij Museumprijs 2022. Dat betekent dat de instelling kans maakt op 100.000 euro.

Ieder jaar geeft de Vriendenloterij samen met het Prins Bernard Cultuurfonds en de Museumvereniging 100.000 euro weg. De prijs wordt sinds 2007 uitgereikt. Een jaar geleden kwam Kasteel Hoensbroek als grote winnaar uit de verf en nu maakt het Dordtse museum kans.

Beste buur
De prijs wordt ook gekoppeld aan een thema en dat thema is nooit hetzelfde. Zo is het thema dit jaar beste buur. Een museum functioneert volgens de stichting op verschillende manieren als een buurtgenoot. Een museum hoeft niet alleen een goeie buurtgenoot te zijn voor omwonenden, maar kan dat ook zijn voor collega-instellingen.

Zeven concurrenten
De musea waar het Dordrechts Museum de strijd mee aangaat zijn : Het Scheepsvaartmuseum, Museum Het Schip, Nationaal Reddingsmuseum Dorus Rijkers, Bonnefantenmuseum, Limburgs museum, Centraal Museum en Stadsmuseum Harderwijk.

Stemmen
De juryleden bezoeken aankomende weken alle genomineerde musea in het land. Uiteindelijk worden drie musea uitgekozen voor een short-list. Op deze short-list mag het Nederlands publiek in november stemmen.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner RTV Dordrecht.