Dordt in Cello presenteert Cello Op Maat

0
377

DORDRECHT – Op zaterdag 28 mei is er een mini-editie DORDT IN CELLO’. Een dag ‘op maat’ vol afwisseling en uitdagingen als opmaat naar de volgende editie van het vijfdaagse cellofestival in mei 2023.

Op het programma staan drie bijzondere concerten, een boeiende masterclass en ‘s middags een prachtige WaterWandeling langs de schilderachtige Dordtse havens. Met op verrassende locaties drie maal een klein concert, omlijst door poëzie en met de cello in de hoofdrol.

Cello OpMaat start in de Trinitatiskapel met een ochtendconcert door mastercellist Jeroen den Herder. Samen met pianiste Hua-Hsuan Lee laat hij zijn celloklanken Dordrecht inzingen en verzorgt hij aansluitend een masterclass voor cellostudenten. Hierbij is ook publiek welkom. Het lunchconcert vindt plaats in de nabijgelegen Kunstkerk, waar celliste Lidy Blijdorp en schrijver Jan Brokken je met woorden en klanken meevoeren in de wereld van cellolegende Anner Bijlsma.

’s Middags gaan er drie groepen op pad langs de grote rivieren en door het mooie historische havengebied waar bijzondere muzikale en poëtische ontmoetingen plaatsvinden die je meenemen naar verre oorden als Spanje, IJsland en Oekraïne.

Het avondconcert is op een wel heel bijzondere locatie, namelijk de grote zaal van filmhuis The Movies. Leonard Besseling, cellist van het Concertgebouworkest, speelt samen met Club Classique het fantastische kijk- en luisterconcert ‘Moving Art’. Op het grote filmdoek wordt deze keer geen film vertoond, maar komen prachtige schilderijen langzaam tot leven en veranderen in fascinerende ‘tableaus vivants’. Een belevenis die men niet wil missen.

Cello Op Maat, een dag waarvoor men vrienden uitnodigt om naar Dordrecht te komen! Koop losse concerttickets óf schaf een passe-partout cadeau en wees er de hele dag bij voor een aantrekkelijke kortingsprijs. Kijk hier  voor meer informatie.