Dordt in stoom komt terug in mei

0
503

DORDRECHT – Goed nieuws voor liefhebbers van stoomboten, oude ambachten, treinen en ouderwetse gezelligheid: Dordt in Stoom komt in 2022 terug naar de historische havens. De negentiende editie van het festival vindt plaats op 20, 21 en 22 mei.

Tijdens de coronaperiode werd het tweejaarlijkse festival steeds afgelast, omdat de organisatie het niet zag zitten om de steeds veranderende maatregelen mee te nemen, vertelde één van organisatoren Erik Zindel in augustus: “De gemeente vroeg om na te denken over een corona-proof Dordt in Stoom, maar dat is niet te doen. We willen liever dat de mensen zich herinneren hoe het was, dan hoe het dan zou kunnen zijn.”

De coronamaatregelen zijn inmiddels van de baan. Na overleg met de wethouder is er nu dus groen licht voor een editie van Dordt in Stoom als vanouds. Bezoekers kunnen ook een Stoomrondje Dordt doen dit jaar: een dagkaartje terug in de tijd van 25 km over het eiland van Dordrecht. Daarbij moet gedacht worden aan onder meer een stoomtrein, bezoek aan een modelbouwshow, een stoomrondvaart en vervoer met historische bussen.

Op 20 mei start het festival zoals altijd met de Vlootschouw waarbij allerlei boten en schepen zich presenteren langs de Dordtse kades. Op 21 en 22 mei kan er in het historische havengebied volop genoten worden van stoommachines, stoomtreinen, Shantykoren, ambachtslieden en nostalgische rondvaarten. Meer informatie over het programma is te vinden op www.dordtinstoom.nl.

Dit bericht is afkomstig van onze mediapartner RTV Dordrecht.