Dordtse brugwachter ‘Teus’ stapt in huwelijksbootje

0
108
Foto: Teus

DORDRECHT – Na een tumulTEUS jaar is het volgende week zaterdag tijd voor een nieuw hoofdstuk in het toch al zo bewogen leven van brugwachter Teus. Het lijkt erop dat de relatieproblemen tussen de twee zijn bijgelegd, ‘zijn’ Gerrie heeft het aanzoek van de Dordtse brugwachter geaccepteerd. Op 10 december moet het gaan gebeuren, de twee stappen letterlijk en figuurlijk in het huwelijksbootje.

Prins Hendrikbrug
Het zal ook veel Papendrechtse automobilisten zijn opgevallen als ze via de Staart Dordt binnenrijden: het brugwachtershuisje bij de Prins Hendrikbrug over het Wantij (vlak voor de Noordendijk) wordt bewoond door brugwachter Teus en zijn vrouwelijke partner Gerrie. De twee poppen staan of zitten in het huisje sinds 2017.

Foto: Teus

Maar goed dat het vaarseizoen bijna is afgelopen want veel tijd voor de bediening van de Prins Hendrikbrug heeft Teus niet. “Het organiseren van onze trouwerij is méér dan een dagtaak. Waar je niet allemaal aan moet denken! Een zaaltje, fotograaf, corsages, bruidsmeisjes, limousine, hapjes, uitnodigingen en nog 1000 andere zaken waar ik nog nooit bij had stilgestaan. En oh ja… niet onbelangrijk… de ringen!” aldus Teus.

De brugwachter heeft het dan toch aangedurfd om zijn stormachtige relatie met Gerrie naar een nieuw niveau te tillen. Een jaar geleden was de onoplettendheid van Teus nog reden voor Gerrie om een paar dagen van de radar te verdwijnen. Teus had de ramen van zijn brugwachtershuisje open laten staan en daar maakten Gerries geliefde vogels slim gebruik van. Binnen de kortste keren waren ze gevlogen.

Foto: Teus

Trouwe fans van Teus en Gerrie zal deze aankondiging dus als muziek in de oren klinken. Het huwelijk vindt plaats op de Rene Siegfried, de duwboot van het Binnenvaartmuseum dat aan het Wantij ligt. Inloop is vanaf 14:00, de plechtigheid gaat om 14:30 van start. Deze is open voor bezoekers en er is een ambtenaar van de burgerlijke stand ingevlogen om het huwelijk te voltrekken. Na afloop is er nog een receptie om het pasgehuwde stel te feliciteren.

Meer weten over Teus? Klik hier.

Dit verhaal is afkomstig van onze mediapartner RTV Dordrecht.