Dordtse parkeergarage Veemarkt gaat dicht

0
318

Foto: RTV Dordrecht
DORDRECHT – Als je regelmatig je auto parkeert in de Veemarkt in Dordrecht, moet je even opletten. Nog anderhalve week en dan sluit de parkeergarage definitief de deuren.

Het gebouw wordt namelijk gesloopt. En dat heeft alles te maken met de herinrichting van de Spuiboulevard. Ook de panden van de Belastingdienst en de Rabobank gaan tegen de vlakte. Hier komt namelijk het Huis van Stad en Regio te staan: daar krijgt onder meer de gemeente Dordrecht, maar ook de bibliotheek een plek in.

In het voorjaar van 2025 moet het project af zijn. Naast kantoren worden er ook ruim 500 woningen bijgebouwd in het gebied. De nieuwe boulevard zal daarnaast ook veel groen krijgen en autoluw worden.

De gemeente Dordrecht raadt bezoekers aan om met de fiets of het openbaar vervoer naar het centrum te komen. Je auto parkeren kan na 27 juni ook nog in de andere parkeergarages van de stad. Op het parkeerterrein Weeskinderendijk hoef je geen parkeergeld te betalen. Daar rijdt vanaf 2 juli op de zaterdag vijf keer per uur een gratis pendelbusje naar de binnenstad. In- en uitstappen kan aan de Johan de Wittstraat.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner RTV Dordrecht.