Dordtse Pasar Malam is er weer t/m woensdag

0
144

Foto’s: RTV Dordrecht
DORDRECHT – Kruidige geuren en Indische muziek, dat kan maar een ding betekenen: de Pasar Malam is weer neergestreken in het centrum van Dordrecht. Het mooie weer zorgde er mede voor dat de grootste Indische markt van de regio een vliegende start kende. Veel bezoekers proefden zondag de sfeer én de lekkernijen bij de tientallen kramen.

De Dordtse Pasar begon ooit als idee van Vera Andreas, de eigenaresse van Toko Y-von. “Ik heb het in 2011 opgezet, met de bedoeling dat het voor iedereen gratis toegankelijk zou zijn”, vertelt ze tijdens het opscheppen van Indische maaltijden. “En kijk: het is uitgegroeid tot een heel mooie evenement.”

Gemoedelijk
Een evenement waar de sfeer altijd gemoedelijk is, zelfs in de lange wachtrijen voor de eetkramen. “We hebben heel veel kramen staan, maar belangrijk ook voor de Indo’s: heel veel eetkramen, heel veel verschillende soorten eten”, legt mede-organisator Cola Bleeker uit. Maar naast het genieten van het eten gaat het vooral om familie en vrienden weer zien. “Het is ook elkaar ontmoeten. Iedereen ziet zoveel bekenden, ze zijn blij om iedereen te zien”, voegt Andreas hieraan toe.

Wil je de sfeer van de Dordtse Pasar beleven? De Pasar Malam staat nog tot en met woensdag opgesteld in de binnenstad van Dordrecht en is gratis toegankelijk.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner RTV Dordrecht.