Drechtstreek afgetroefd door Arkel

0
476

Mark Kunst in actie (foto Piet van Beest)

PAPENDRECHT – De wedstrijd tegen rode lantaarndrager Arkel was voor Drechtstreek een goede mogelijkheid om de gevarenzone in de tweede klasse F te ontlopen. De ploeg werd echter op felheid en strijdlust afgetroefd door Arkel dat met een 2-3 overwinning de laatste plaats over kon doen aan Sleeuwijk.

De ploeg van coach Leon Elands speelde vanaf de eerste minuut van de wedstrijd volgens de ‘alles of niets’ strategie. Al in de zevende minuut van de wedstrijd wist Corné van Horik Drechtstreek doelman Marvin Straver via een hard geplaatst schot te passeren. Arkel bleef met volle kracht op de aanval spelen en Drechtstreek had daar weinig tegenover te stellen. Voorin wisten de blauwwitten nauwelijks gevaar te creëren en de dadendrang naar voren van Arkel ging onverminderd door. In de 23ste minuut was het Wesley Swets die namens Arkel op redelijk eenvoudige wijze de 0-2 in kon schieten. Een enkele keer wist de Drechtstreek voorhoede enig gevaar te stichten maar echt overtuigend waren de aanvallende impulsen niet. Zowel Thijs den Dunnen als Koen Lighaam en Ties van Aggelen wisten nauwelijks voor gevaar te zorgen.

In de tweede helft verscheen Mark Kunst na een blessure periode weer in het veld. Dat bracht wat meer dreiging in de ploeg van Paul Koster. Er ontstonden wat meer dreigende situaties voorin en Arkel werd veel meer onder druk gezet. In de 51ste minuut resulteerde dat in wat ruimte voor Ties van Aggelen die een keiharde knal net onder de lat vandaan getikt zag worden door Arkel goalie Jari van Baalen.

In de 81ste minuut werd dan eindelijk de aansluitingstreffer gescoord. Na een goed genomen vrije trap van Ties van Aggelen kon de mee naar voren gekomen Dion Warner de 1-2 in schieten. De vreugde en de hoop op minstens één punt waren na dat doelpunt echter van korte duur want een minuut later gaf scheidsrechter Stan Claassen een strafschop aan Arkel. De bal zou bij een sliding tegen de hand een verdediger zijn gekomen. Dat cadeautje liet Corné van Horik zich niet ontgaan en hij schoot de 1-3 binnen. In de 90ste minuut bepaalde Mark Kunst de eindstand nog op 2-3 toen hij een schot van Ties van Aggelen nog net met zijn schoen raakte voor die achter doelman Van Baalen verdween.

Met nog vijf wedstrijden te gaan wordt de situatie voor Drechtstreek steeds onzekerder. Wil het de nacompetitie ontlopen dan zullen er nog wat punten moeten worden verzameld. Dat zal niet eenvoudig zijn want het moet o.a. nog aantreden tegen de nummers 1 en 2 van de competitie, SVW en Roda Boys. Komende dinsdagavond is de uitwedstrijd tegen EBOH en zaterdag is de uitwedstrijd tegen Roda Boys.