Drechtstreek pakt vierde winst op rij

0
623

NIEUWENDIJK – En weer was er winst voor Drechtstreek. Dit keer was het Altena dat werd verslagen door de ploeg van Paul Koster. Na een 1-1- ruststand wist Drechtstreek de wedstrijd af te sluiten met een 1-3 overwinning.Op het Nieuwendijkse kunstgras waren de twee ploegen goed aan elkaar gewaagd. Het eerste kwartier was er evenwicht totdat de mee naar voren gekomen Roger Dupuis na een hoekschop over links vrij de 0-1 in kon schieten. Altena deed daarna wat het kon om de gelijkmaker af te dwingen en Erwin Timmermans slaagde daar een kwartier later ook in. Hij maakte gebruik van een niet goed weggewerkte bal van een Drechtstreek verdediger en scoorde de gelijkmakende 1-1.

In de tweede helft had Drechtstreek aanvankelijk een licht overwicht over zijn tegenstander. Toch duurde het tot ruim een half uur in de tweede helft voor er opnieuw gescoord werd. De voor Koen Lighaam in gevallen Ties van Aggelen schoot over links eerst een bal op de paal van het doel van keeper Rob de Groot maar in de rebound kon hij de bal makkelijk binnen tikken: 1-2. Ook bij het derde doelpunt, dat kort voor het eind van de wedstrijd viel, was er een belangrijke rol voor Van Aggelen. De bal leek uit te rollen maar hij kon hem nog net voor de lijn nog onder controle krijgen en zo Mark Kunst in de gelegenheid stellen om de 1-3 in te tikken. Zo werd de vierde overwinning op rij behaald en klom de ploeg naar de negende positie op de ranglijst.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek thuis tegen Tricht, de ploeg waartegen het in oktober nog met 3-3- gelijk speelde. Aanvang van die wedstrijd in het Oostpolderpark is 14.30 uur.