Drechtstreek sluit het seizoen af met een gelijkspel

0
177

BERGAMBACHT – Na een ruime 4-1 thuisoverwinning in februari kwam Drechtstreek in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Bergambacht niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Het elftal van interim-coach Jan Kroos eindigde hiermee als vijfde in de eindklassering en Kroos heeft daarmee zijn doel bereikt. Niet zo heel lang geleden dreigde nog de deelname aan de degradatie nacompetitie dus zijn doel om dat te voorkomen is behaald.

Gedurende het eerste deel van de eerste helft hielden de twee ploegen elkaar goed in evenwicht totdat Nik Semcesen in de 20ste minuut zijn tegenstander over links goed passeerde. Daarop gaf hij een goede steekpass op Luuk Bouw die de bal in de verre hoek achter Bergambacht doelman Stefan van der Waals schoot en zo de 0-1 op het bord bracht. Zo’n tien minuten later was Luuk Bouw ook goed voor zijn tweede doelpunt van de middag toen hij een lepe voorzet van Thijs den Dunnen binnen schoot: 0-2. Kort daarop leek Bergambacht de aansluitende 1-2 te scoren maar dat doelpunt werd afgekeurd wegens hands.

De 1-2 kwam toch snel daarna toen Twan Schmidt op een goede voorzet van Pieter Meijer binnen kopte. Op slag van rust wist Bergambacht ook nog de 2-2 te scoren. Dat was via een omstreden strafschop die werd toegekend door scheidsrechter Henri den Hartog. De aanleiding was een in de ogen van velen correcte sliding door Dion Warner die daar ook nog een gele kaart voor kreeg. Toen Warner kort daarop, wellicht uit frustratie over de onterechte kaart, nogmaals een overtreding maakte, kreeg hij ook nog zijn tweede gele kaart voorgehouden en kon hij het veld verlaten.

In de tweede helft wist de ploeg van Jan Kroos met een man minder toch te voorkomen dat er nog tegen werd gescoord. De ploegen hielden elkaar in evenwicht. Een schot van Bergambacht landde op de paal van het doel van Joris Moesman en de voor Thijs den Dunnen ingevallen Timo Velberg was dicht bij een doelpunt toen hij alleen op doelman Van der Waals afging, maar die wist het schot te pareren.

Zo eindigde de wedstrijd in een 2-2 eindstand en konden Joris Moesman, Ties van Aggelen en de gebroeders Mark en Patrick Kunst hun laatste wedstrijd in Drechtstreek 1 afsluiten. Moesman en Van Aggelen spelen volgend seizoen bij een andere club en de gebroeders Kunst gaan in een lager elftal spelen.