Drechtstreek speelt gelijk tegen Haastrecht

0
195

HAASTRECHT – Lang leek Drechtstreek weer eens dicht bij een overwinning, maar Haastrecht zette een kwartier voor tijd binnen twee minuten een 0-2 achterstand om in 2-2. Hierdoor konden beide ploegen elk een punt toevoegen aan hun totaal waardoor ze nu beide op 32 punten komen.

Op een nat en sfeerloos veld waren beide tegenstanders redelijk aan elkaar gewaagd. Voor beide doelen ontstonden wat kansen. Zo raakte een schot van Ties van Aggelen de lat kon een goede kopbal van Koen Lighaam worden gestopt door Haastrecht doelman Thomas Groenendijk. Na een half uur moest Drechtstreek doelman Joris Moesman een goede aanval van Haastrecht onschadelijk maken.

Kort voor rust mocht Mark Kunst na een overtreding een vrije trap nemen op een meter of tien van het strafschopgebied. Zijn schot leidde tot een hoekschop van Daeley van der Graaff, die wel werd weggewerkt door de Haastrecht defensie, maar die ook weer leidde tot nog een hoekschop. Vanaf de andere kant van het veld legde Ties van Aggelen die hoekschop voor het doel waar Koen Lighaam de bal koppend achter doelman Groenendijk deponeerde. Zo werd de rust bereikt met een 0-1 voorsprong voor Drechtstreek.

De tweede helft gaf ongeveer hetzelfde beeld. Beide ploegen streden hard, maar doelpunten bleven uit. Dat duurde totdat Ton Groffen in de 58ste minuut werd vrijgelaten door zijn tegenstander en vanaf zo’n dertig meter met een keihard schot in de rechterbovenhoek de 0-2 noteerde. Haastrecht liet de moed niet zakken en bleef hard werken voor de aansluitingstreffer. In de 70ste minuut kwam die er ook toen Rogier Schröder goed uithaalde en doelman Moesman kansloos liet.

Nauwelijks twee minuten later schoot Thom Zentveld ook nog de 2-2 binnen. Dat was een opsteker voor Haastrecht, dat probeerde door te drukken, maar Drechtstreek bleef daarna attent en liet zich niet meer verrassen. Er ontstonden nog wel wat kansen voor beide doelen, maar gescoord werd er niet meer. Toen de goed leidende scheidsrechter Kristian Versluis affloot, moesten beide ploegen wel tevreden zijn met de puntendeling omdat het ook een correcte weergave was van het vertoonde spel.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek de thuiswedstrijd tegen Schoonhoven, dat met 33 punten 1 punt meer heeft op de ranglijst dan de 32 van Drechtstreek. Aanvang van die wedstrijd is 14.30 uur.