Drechtstreek verder in de beker

0
225
Luuk Bouw in actie, foto: Piet van Beest

PAPENDRECHT – Drechtstreek is er in geslaagd om weer een ronde verder te komen in de bekercompetitie. Het won met 2-0 van het Brabantse SC Gastel en bereikte daarmee de laatste acht in die competitie. De ploeg startte de wedstrijd zonder de vaste basisspelers Mark Kunst, Daeley van der Graaff, Koen Lighaam en Ties van Aggelen maar met jeugdspelers Jordy van Walsem, Desley Tolenaar en Jop Bikker en routinier Jan Abaisa.

Gedurende de eerste helft van de wedstrijd was er een wedstrijdbeeld zonder veel goed uitgespeelde kansen, al creëerde Drechtstreek tegen de rust wel enkele gevaarlijke momenten voor het doel van Coert Doomen. Daar werd echter niet uit gescoord.

Na vier minuten in de tweede helft constateerde de goed leidende scheidsrechter Clint van der Heyden een overduidelijke handsbal in het strafschop gebied van SC Gastel en de bal gong op de stip. De voor Jan Abaisa ingevallen Mark Kunst schoot de bal feilloos binnen en Drechtsteek leidde met 1-0. Na het doelpunt kwam er meer rust in het spel van Drechtstreek en er ontstonden wat meer kansen. De zeer actieve Desley Tolenaar kwam enkele malen dicht bij een doelpunt maar zijn afronding miste kracht en scherpte. Patrick Kunst scoorde na flinke druk op de tegenstander zelfs de 2-0 maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. In de loop van de tweede helft wisselde waarnemend coach Buddy Vogel flink door en dat gaf de mogelijkheid aan een aantal jeugdspelers om te laten zien wat ze in hun macht hebben. Met het inbrengen van Nigel de Deugd, Tim Martens, Splinter Hop en Delano van Herwijnen werd de ploeg duidelijk sneller en gevaarlijker.

Met hun komst kwam er meer vuur en snelheid in het spel en de druk op het doel van SC Gastel nam behoorlijk toe. Er ontstonden meer kansen voor Drechtstreek terwijl SC Gastel daar weinig tegenover wist te stellen. Door de grotere druk naar voren ontstonden enkele gevaarlijke situaties die door de Brabantse ploeg konden worden afgeslagen. Bij een snelle aanval over rechts ontstond een hoekschop die genomen werd door Tim Martens. Zijn wonderschone cornerbal draaide rechtstreeks in de verre hoek en eindigde in het doel, waar Desley Tolenaar de bal voor de zekerheid nog verder binnen tikte. De 2-0 was een feit en kort daarop klonk het eindsignaal. Met deze overwinning plaatste Drechtstreek zich voor de laatste acht in de bekersompetitie.

Komende zaterdag wacht Drechtstreek een erg belangrijke wedstrijd in de gewone competitie. Dan speelt het thuis tegen ‘buurman’ De Alblas dat koploper is in de 3e klasse D. Drechtstreek zal ongetwijfeld gebrand zijn op een revanche voor de uitwedstrijd in Oud-Alblas waar het met 2-1 verloor. Aanvang van die wedstrijd is 14.30 uur.