Drechtstreek verliest nipt

0
403

PAPENDRECHT – Ook in de derde wedstrijd van het seizoen wist Drechtstreek geen punten te behalen. Het verloor nipt van het altijd sterke Woudrichem. Drechtstreek coach Paul Koster was opnieuw gedwongen om een opstelling te maken waarin een tiental van zijn oorspronkelijke basisspelers ontbrak. Het elftal dat er wel stond liet zeker van zich horen en ging zeer gemotiveerd van start. Toch was het de snelle en behendige Tim Saaman die na een slecht terug gespeelde bal al na vijf minuten de 0-1 liet noteren.

Ondanks de snelle voorsprong zag het er zeker niet naar uit dat Drechtstreek zich hier bij neer zou leggen. Het voetbalde attent en het deed zeker niet voor zijn tegenstander onder. Het spel bewoog zich in een flink tempo heen en weer. Beide keepers hadden bepaald geen roestige middag want die werden om beurten flink op de proef gesteld. Drechtstreek doelman Marvin Straver verrichtte een aantal heel goede reddingen en ook Aljan Dekker kon enkele malen prima ingrijpen. Halverwege de eerste helft werd de verdediging Woudrichem gedwongen in te grijpen bij een snelle aanval van Drechtstreek over rechts. Scheidsrechter Roel Kenson kende een vrije trap toe aan Drechtstreek op zo’n tien meter buiten de zestien. Joey Hakkesteeg knalde zijn keiharde schot in de verre hoek achter doelman Dekker en bracht daarmee de gelijkmakende 1-1 op het bord. Nauwelijks twee minuten later liep aanvoerder Dion Warner tegen een rode kaart op. Scheidsrechter Kenson stuurde Warner naar de kleedkamer nadat hij zijn tegenstander opzichtig weg had geduwd. Hij deed dat nadat hij op een erg onprettige manier lichamelijk werd aangepakt door zijn tegenstander. Het eerste zag de scheidsrechter niet, de duw van Warner wel. Na dit incident liet Woudrichem zich steeds vaker voor het Drechtstreek doel zien maar Marvin Straver wist alle schoten op zijn doel te keren.

Net als bij de start van de wedstrijd scoorde Tim Saaman na een minuut of vijf in de tweede helft zijn tweede doelpunt van de middag. Hij schoot een vrije trap hard in en verraste Marvin Straver met een hele hoge bal. De doelman werd daarbij zeer gehinderd door de laagstaande zon in zijn ogen en moest de 1-2 toestaan. Vanaf dat moment leek Woudrichem niet meer van plan om nog een tegendoelpunt toe te staan. Het bleef zelf proberen aanvallend te spelen en het zijn tegenstander erg moeilijk te maken om hetzelfde te doen. Er waren flink wat overtredingen nodig en de ploeg probeerde het spel van Drechtstreek soms erg opzichtig te ontregelen. De snelle Ties van Aggelen, die gedurende de hele wedstrijd al heel wat overtredingen tegen zich gemaakt had zien worden, werd een minuut of twintig voor het eind van de wedstrijd nogmaals zo hard op zijn enkel geraakt dat hij strompelend het veld moest verlaten.

Door alle blessures bij Drechtstreek was er ook nog het debuut voor jeugdspeler Nigel de Deugd die op zeer verdienstelijke debuteerde in Drechtsreek 1. Hij verving in de loop van de tweede helft Joey d’Haan.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek de uitwedstrijd in en tegen Tricht.