Drechtstreek verliest van De Alblas

0
344
Foto Nigel de Deugd: Guilaume Kortekaas

OUD-ALBLAS – Ver in de blessuretijd moest Drechtstreek zaterdag de overwinning aan De Alblas laten dat daarmee de eerste periodetitel van het seizoen veroverde. Na een aanvankelijk overwicht van De Alblas en een 1-0 voorsprong vanaf de 29ste minuut wist Drechtstreek goed terug te komen tot 1-1, maar na een bijzondere opstuitbal van scheidsrechter Düzdüsen kon Brian Jongeneel de winnende 2-1 binnen schieten.

Vanaf het begin van de wedstrijd toonde De Alblas aan hoe graag het de eerste periodetitel binnen wilde halen. De ploeg speelde attent en fel en drong Drechtstreek ver terug op eigen helft. De Drechtstreek defensie moest stevig aan de bak maar hield goed stand. Pas na een half uur wist het de score te openen via een hard schot van de bij een hoekschop mee naar voren gekomen Erwin van der Heiden.

Drechtstreek bleef strijden voor de gelijkmaker maar ondanks enkele goede aanvallen wist het niet tot scoren te komen. Er waren soms zeer stevige duels die leidden tot enkele blessurebehandelingen. Eén van de slachtoffers van zo’n duel was Mark Kunst die na rust niet verder kon en in de tweede helft werd vervangen door Max Voogelaar. De rust werd bereikt bij een 1-0 stand.

Ook in de tweede helft werd er flink gestreden. Drechtstreek was zeker niet de mindere partij en gaf De Alblas doelman René de Ruiter flink wat werk te doen. Met name Thijs de Dunnen creëerde enkele goede kansen en hij was het die zeven minuten voor het eind van de officiële speeltijd de op dat moment verdiende 1-1 binnenschoot. De sfeer in het veld werd grimmiger en het aantal overtredingen nam toe.

Ver na het verrijken van de officiële speeltijd was er een blessurebehandeling van speler van de thuisploeg. Na die behandeling gaf scheidsrechter Kadir Düzdüsen de bal aan een verdediger van De Alblas die geen moment aarzelde en de bal vanaf een lege eigen helft in de mêlee van spelers voorin plaatste. Daar was het Bryan Jongeneel, die niet helemaal vrijuit was gegaan bij de gelijkmaker van Drechtstreek, die met een hard schot de overwinning binnen haalde.

De vreugde bij De Alblas was groot, zeker omdat een overwinning niet zo vanzelfsprekend was geweest. Voor Drechtstreek was de nederlaag zuur, vooral vanwege de omstreden winnende goal en de rol van de scheidsrechter daarin.

Volgende week speelt Drechtstreek thuis tegen Haastrecht dat tweede staat op de ranglijst. Aanvang van die wedstrijd is 14.30 uur.