Drechtstreek verliest van Tricht

0
543

Jorn van Drimmelen (foto: Piet van Beest)

PAPENDRECHT – Na een mooie reeks van overwinningen moest Drechtstreek zaterdag de punten laten aan Tricht, dat met 0-1 won. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel al binnen tien minuten toen de vrij staande René van Soelen een hoekschop eenvoudig binnen kon koppen.

Het had er alle schijn van dat de blauwwitte ploeg van Paul Koster na 12 punten in vier weken te gemakzuchtig aan de wedstrijd was begonnen. Tegenstander Tricht, dat in de bij de aanvang van de wedstrijd vijf wedstrijdpunten minder had dan Drechtstreek, speelde zeer fel en alert. Drechtstreek stelde daar niet genoeg strijdlust tegenover en had bij veel duels het nakijken. Daarnaast had Tricht afgelopen dinsdag een fraaie 4-5 overwinning behaald in de inhaalwedstrijd uit tegen GJS en dat gaf natuurlijk een extra boost aan de wedstrijd van zaterdag. De ploeg was fel in elk duel en wist veel aanvallen van Drechtstreek te onderbreken. Toch wist ook Tricht in de rest van de wedstrijd niet neer te scoren.

De tweede helft gaf een zelfde beeld te zien en na ongeveer een kwartier kwam nog een keer Drechtstreek goed weg toen een bal keihard op de lat werd geschoten, buiten bereik van doelman Marvin Straver. Namens Drechtstreek probeerden Mark Kunst en Koen Lighaam nog wel iets terug te doen maar ook zij kwamen niet tot scoren. Zo eindigde de niet al te fraaie, maar sportieve wedstrijd onder leiding van de goed leidende Zeeuwse Josephe Ngoumout in een belangrijke overwinning voor Tricht.
Komende zaterdag speelt Drechtstreek de returnwedstrijd van 9 oktober in en tegen Woudrichem. Aanvang van die wedstrijd is 14.30 uur.