Drechtstreek verslagen door VVAC

0
81

OTTOLAND – Na een 0-1 ruststand moest Drechtstreek een 3-1 overwinning aan VVAC laten. Een zeer fel spelend VVAC speelde een keiharde wedstrijd met als gevolg dat twee Drechtstreek spelers geblesseerd moesten uitvallen. De toch al gehavende ploeg startte zonder de geblesseerde Mark Kunst, Daeley van der Graaff en Mart Wielaard die vanaf de kant moesten toekijken.

Al na zeven minuten kreeg Luuk Bouw een dusdanig harde overtreding tegen zich gemaakt dat hij kort daarna niet verder kon spelen. Scheidsrechter Arie Kant vond deze ‘aanslag’ zelfs geen gele kaart waard. Bouw werd vervangen door Job van Vliet. Vijf minuten later werd er na weer een keiharde overtreding gevreesd dat ook Thijs den Dunnen het veld zou moeten verlaten maar hij kon worden opgelapt. Qua veldspel hielden beide ploegen elkaar redelijk in evenwicht en er ontstonden kleine kansen voor beide doelen. Zo ging een goed schot van Jesse de Bruin net voorlangs en hoefde Drechtstreek doelman Lars Koorevaar niet in te grijpen. Aan de andere kant waren Thijs den Dunnen en Koen Lighaam wel succesvol. Den Dunnen maakt een fraaie actie en stelde Koen Lighaam in de gelegenheid om de 0-1 te scoren.

In het begin van de tweede helft maakte een keiharde overtreding van Jeroen Schoonderwoerd een einde van de speldeelname van de aan zijn tegenstanders ontsnapte Ties van Aggelen. Die kreeg bijna bij de cornervlag een dusdanig harde tackle op zijn enkels te verwerken dat ook hij vervangen moest worden. Als scheidsrechter Arie Kant die overtreding gezien zou hebben dan had hij gewoon rood kunnen trekken, maar hij hield zich op dat moment bezig met schermutselingen elders op het veld. Kort na deze turbulente periode ontsnapte Bart Koomans aan de Drechtstreek defensie en hij scoorde de gelijkmakende 1-1. De druk van VVAC nam toe en de ploeg creëerde enkele goede kansen. Aan de andere kant ging een schot van Jorn van Drimmelen net naast het doel van doelman Mathijs de Hoop. Kort daarop schoot Bart Koomans aan de overkant zijn tweede doelpunt binnen: 2-1. Toen Christiaan Leeuwis ook nog de 3-1 scoorde was Drechtstreek niet meer bij machte om nog terug te komen, al kwam het nog wel heel dicht bij de aansluitingstreffer na een goede voorzet van Koen Lighaam op Jorn van Drimmelen. Diens schot kon echter worden gestopt.

Drechtstreek bleef zijn best doen om aansluiting te krijgen maar ook een handsbal van een VVAC verdediger in zijn eigen strafschopgebied vond arbiter Kant geen strafschop waard, zeker niet in een fase van de wedstrijd waarin vrijwel alle beslissingen uitvielen in het voordeel van VVAC. Zo deed VVAC goede zaken en kon Drechtstreek slechts afdruipen zonder punten en met twee serieus geblesseerde basisspelers.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek om 15.00 thuis de bekerwedstrijd tegen tweede klassser SV Gastel uit het Brabantse Gastel. Op zaterdag 15 april volgt dan de wedstrijd tegen koploper De Alblas.