Drechtstreek wint van hekkensluiter Dilettant

0
255
Desley Tolenaar, foto Piet van Beest

PAPENDRECHT – Op een zeer winderig kunstgrasveld heeft Drechtstreek drie punten veroverd op hekkensluiter Dilettant uit Krimpen aan de Lek. Bij Dilettant ontbraken nogal wat basisspelers maar het kostte Drechtstreek nog aardig wat moeite om de 3-2 overwinning veilig te stellen.

Ook Drechtstreek verscheen aan de start zonder een aantal vaste waarden. Er waren wel basisplaatsen voor de junioren Nigel de Deugd en Nik Semcesen. Laatstgenoemde speelde een prima wedstrijd. Hij veroorzaakte met zijn snelheid en behendigheid heel wat gevaar in de Dilettant defensie waar aanvoerder/doelman Lennart van de Linden zijn handen vol aan had. Na ongeveer een kwartier wist Semcesen op fraaie wijze de 1-0 te scoren toen zijn schot achter de doelman verdween. Nauwelijks vier minuten later kon een aanvaller van Dilettant aan verdediger Nigel de Deugd ontsnappen. Hij speelde de situatie goed uit waardoor Jay Paaimans de gelijkmakende 1-1 binnen kon schieten.

Drechtstreek slaagde er in om flink druk te zetten op zijn tegenstander maar tot kort voor rust bleven doelpunten uit. Luuk Bouw was dicht bij zijn doelpunt en een gevaarlijke hoekschop werd net weg getikt. Tegen het eind van de eerste helft maakte Nik Semcesen zijn tweede doelpunt van de middag maar dat werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Na snel aanvalsspel wist Desley Tolenaar kort voor rust toch de 2-1 binnen te schieten.

De tweede helft gaf het zelfde spelbeeld. Dilettant zette flink aan maar de Drechtstreek defensie hield goed stand en het creëerde voorin steeds kansen. Zo landde een hard schot van Nik Semcesen na een ‘solo’ op de lat. Door nogal wat onzorgvuldigheden bij Drechtstreek wist Dilettant toch een paar keer gevaarlijk te worden. De weer flink strijdende Remco Mulders werd enkele malen onderschept, wat ook leidde tot een gele kaart voor de altijd felle Ton Groffen. Drechtstreek wist wel veel kansen te scheppen maar het duurde tot halverwege de tweede helft voordat Nik Semcesen ook de 3-1 kon aantekenen. Daarmee leek de wedstrijd wel gespeeld maar Dilettant gaf niet op. Het slaagde er zelfs in om de aansluitingstreffer te scoren. De ingevallen Declan Kelly maakte de laatste minuten nog spannend want een gelijkspel lag op de loer. Zo ver kwam het niet want Drechtstreek speelde de wedstrijd op beheerste wijze uit en kon weer drie punten bijschrijven.

De ploeg staat nu op de zesde plaats met 31 punten uit 19 wedstrijden. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen VVAC op het programma, dat elfde staat. Die wedstrijd in Ottoland begint om 15.00 uur.