Een opzetzwembad met of zonder filterpomp?

0
221

(Partnercontent)
In de zomer vind je verkoeling in een zwembad. Dat zwembad kun je tegenwoordig ook gewoon thuis hebben. Er zijn talloze opzetzwembaden te vinden, bovendien in verschillende formaten en vormen. Zo past er altijd iets bij jouw buitenruimte en kun jij genieten van verkoeling zonder ver van huis te hoeven gaan. De opties die je hebt zijn ruim voldoende, er is altijd wel een geschikt exemplaar te vinden. Daarnaast kun je je afvragen of je een zwembad met pomp of zonder filterpomp wil. Een filterpomp is los te koop, maar het is ook mogelijk om een opzetzwembad met filter te kopen.

Zonder filterpomp
Een zwembad zonder filterpomp is in principe hetzelfde als een opblaaszwembad. Hoewel opblaaszwembaden vaak kleiner zijn dan opzetzwembaden. Ook zijn opzetzwembaden dieper. De meeste zwembaden zijn rond of rechthoekig, maar ovaalvormige of vierkante zwembaden bestaan ook. Vaak zijn opzetzwembaden goed voor een inhoud van meer dan 15.000 liter. Wil je toch iets minder inhoud, dan is dat ook goed mogelijk. Dat betekent dus ook dat je heel wat water hebt om schoon te houden. Zonder filterpomp moet je dit handmatig doen of steeds het zwembad legen en opnieuw vullen – met duizenden liters water dus.

Met filterpomp
Daarom is een zwembad met filterpomp een stuk praktischer wanneer je kiest voor een opzetzwembad. Kleinere zwembadjes, zoals opblaasbadjes voor kinderen, kun je vrij eenvoudig legen en weer vullen. Je haalt ook gemakkelijk grote troep eruit, zoals bijvoorbeeld bladeren. Grotere zwembaden houd je eenvoudig schoon met een filterpomp. Dit houdt je zwembad ook beter schoon dan wanneer je zelf bladeren en andere dingen uit het water zou moeten vissen. Je hebt er verder in het zwembad helemaal geen last van. En het water blijft schoner dan bij een zwembad zonder waterpomp. Het is dus zeker de moeite waard om hiernaar te kijken.

Andere opties bij je zwembad
Er zijn nog veel meer handige dingen die je kunt gebruiken bij een opzetzwembad. Wat dacht je bijvoorbeeld van een trapje om het zwembad in te komen? Deze accessoire en de filterpomp zijn de basisaccessoires. Daarnaast kun je andere dingen overwegen. Zoals een grondzeil of een afdekzeil. Een afdekzeil voorkomt dat er dingen in het water komen als je het zwembad niet in gebruik hebt, bijvoorbeeld ’s nachts. Ook zijn er speciale zandfilterpompen. En met een reparatievel bij je zwembad repareer je zelf snel kleine gaten in je zwembad.