Eerste punt voor Drechtstreek tegen Tricht

0
468

TRICHT – Tot twintig minuten voor het eind van de wedstrijd leek het erop dat Drechtstreek zijn eerste driepunter van het seizoen binnen zou halen maar routinier Ramon van Soelen wist daar namens Tricht een stokje voor te steken. Hij scoorde de gelijkmakende 3-3. Een flinke tegenvaller voor de ploeg van Paul Koster.

De wedstrijd begon opnieuw met een snelle achterstand toen de jonge Rick de Jongh de bal buiten het bereik van invaller-doelman Laurens Rotman in wist te schieten. Het schot leek niet onhoudbaar maar Rotman tastte mis. De thuisploeg zette flink druk op de Drechtstreek defensie maar tot scoren kwam men niet. Drechtstreek moest een flink aantal hoekschoppen van Tricht verfwerken maar hield stand. De ploeg, onder leiding van de sturende aanvoerder Job van Vliet, kwam steeds beter in het spel en wist ook een aantal goede kansen te scheppen. Enkele minuten voor rust was de voor Joey d’Haan ingevallen Thijs den Dunnen erg dicht bij de gelijkmaker maar zijn harde schot ging rakelings langs de buitenkant van de paal. Op slag van rust wist de snelle en weer hardwerkende Ties van Aggelen een goede voorzet van Rick Sieses achter Tricht doelman Jesse Kok te werken en de 1-1 ruststand op het bord te brengen.

In de tweede helft ging Tricht weer snel van start. Een goed schot van Luke van Dijken kon tot corner worden verwerkt, maar dat leverde verder geen gevaar op. Een doelpunt viel wel al snel aan de andere kant toen opnieuw de rappe Ties van Aggelen zich van zijn tegenstander wist te ontdoen en feilloos de 1-2 in schoot. Na ongeveer een kwartier in de tweede helft had Drechtstreek duidelijk de regie van de wedstrijd overgenomen. Het wist stevig druk te zetten op de Tricht defensie. Dat leidde er toe dat de Zeeuwse scheidsrechter Sjarco van den Bergen na een overtreding in het strafschopgebied een penalty toe moest kennen aan Drechtstreek. Die strafschop werd verzilverd door Joey Hakkesteeg die de bal keihard en onhoudbaar in schoot: 1-3. Tricht bleef ook na die achterstand keihard werken en zag die arbeid omgezet worden in een fraai doelpunt van de net voor Luuk Monker ingevallen Ramon van Soelen. Ook de sterk spelende Tim van Dijken was heel dicht bij een treffer maar zijn schot belandde op de paal. De steeds beter in zijn spel gerakende doelman Laurens Rotman kwam behoorlijk onder druk te staan. Hij verrichtte enkele prima reddingen, maar hij werd zes minuten voor het eind van de wedstrijd toch opnieuw gepasseerd door Ramon van Soelen die daarmee de eindstand op 3-3 bepaalde. Kort daarop was Ties van Aggelen wel heel dicht bij de winnende treffer maar zijn schot werd gekeerd door Jesse Kok.
Opmerkelijk feit was dat scheidsrechter Van den Berghe zo’n tien minuten voor het einde van de wedstrijd op de middellijn een rode kaart voor hield aan Patrick Tukker, die in duel ging met een tegenstander. Rood leek een wel zware straf, waardoor Tukker zich sterk benadeeld voelde, maar hij moest natuurlijk naar de kant.

Volgende week speelt Drechtstreek thuis de belangrijke wedstrijd tegen Sleeuwijk dat op de tiende plaats staat en vier punten heeft behaald in vier wedstrijden. Aanvang van die wedstrijd is 14.30 uur.