Eerste verliespunten Papendrecht VR1

0
583

PAPENDRECHT – Zaterdagmiddag speelde Papendrecht VR1 op het hoofdveld van het eigen Slobbengors tegen Almkerk VR1. Almkerk begon pittig en scherp aan de wedstrijd. De Papendrechtse dames hadden daar moeite mee, waardoor de gasten een aantal keer gevaarlijk bij het doel kwamen, maar ze verzuimden te scoren.

De rood-zwarten kwamen langzaam maar zeker beter in het spel, wat tot enkele mogelijkheden leidde. Een paar minuten voor rust bereikte een vrije trap van Fleur Chantal V., die voor de openingstreffer zorgde. Met de 1-0 stand gingen de dames aan de thee. Nadat vlak voor rust Danielle de plek ingenomen had van Amine, verving Claudia even na rust Ilse S. en niet veel later kwam Zafira in het veld voor Quirine.

Na een uur spelen scoorde Chantal V. opnieuw na een uitstekend genomen vrije trap van Fleur. Zeven minuten later leek Chantal V. de wedstrijd te kunnen beslissen nadat ze alleen voor de Almkerk-doelvrouwe verscheen na een prima pass van Claudia. Het schot ging echter recht op de goalie af die de bal kon pakken. Almkerk bleef gevaarlijk en menig keer moesten alle zeilen bijgezet worden om een Almkerks doelpunt te voorkomen.

Halverwege de tweede helft kantelde de wedstrijd volledig. In zes minuten tijd scoorde Almkerk driemaal en kwam zo met 2-3 voor. Papendrecht moest zich herpakken om er op zijn minst een gelijkspel uit te slepen. Twee minuten voor het einde lukte dat gelukkig. Na een pass van Fleur deed Chantal V. de bal met een spectaculaire omhaal in het doel van Almkerk belanden. 3-3 was tevens de eindstand. Ondanks de eerste verliespunten van de competitie heeft Papendrecht nog steeds alle kans op de titel. Met nog drie wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong op nummer 2 acht punten.