Ervaar In het licht van Cuyp door de ogen van jongeren

0
471

Foto: aangeleverd
DORDRECHT – De creatieve talenten van Take pART gaan rondleidingen geven door de tentoonstelling In het licht van Cuyp in het Dordrechts Museum. In deze interactieve tours op 5 en 6 maart bekijk je de werken door de ogen van de jongeren. En dat kan verrassende inzichten opleveren! Want hoe kan je zintuigen als reuk en gehoor gebruiken tijdens een rondleiding? En hoe is het eigenlijk gesteld met de positie van vrouwen in de schilderijen van deze tentoonstelling?

De rondleidingen worden gegeven door de talenten van Take pART, het jongerenparticipatieprogramma van het Dordrechts Museum. Ieder jaar nemen 10 tot 15 jongeren tussen de 15 – 20 jaar deel aan dit project. Zij krijgen de kans om mee te werken in het museum en een uniek kijkje achter de schermen te krijgen. Ze gaan op zoek naar hun eigen talent en worden daarbij begeleid door ervaren (museum)profs. Tijdens hun jaar schudden ze het museum een beetje op, nemen ze soms een museumzaal over of maken ze speciale uitingen bij tentoonstellingen.

Op zaterdag 5 en zondag 6 maart geven de jongeren ieder een eigen rondleiding waarin ze de bezoeker op een andere manier naar kunst laten kijken. De rondleidingen worden dit weekend op verschillende tijden gegeven. Tickets zijn gratis, excl. museumentree. De tickets moeten wel vooraf gereserveerd worden via de website. Overigens is de toegang voor het museum gratis t/m 18 jaar.

Meer info over de thema’s van de rondleidingen is te vinden op www.dordrechtsmuseum.nl/take-part-rondleiding