Fietsmolentocht trapt 10.000 euro bij elkaar voor Leontienhuis

0
76
Foto: aangeleverd

ALBLASSERWAARD – Dankzij sponsoren en honderden deelnemers heeft de Fietsmolentocht 10.000 euro opgehaald voor het Leontienhuis, dat hulp biedt bij herstel van eetstoornissen. Initiatiefnemer van het huis en wielerlegende Leontien Zijlaard-Van Moorsel gaf zaterdagmorgen zelf het startschot voor de wielertocht.

De achtste editie van de Fietsmolentocht, die door de Rotary Club Alblasserwaard en Rotary Club Noord en Merwede werd georganiseerd, kende drie afstanden: 15, 35 en 70 kilometer. Start en finish van alle afstanden was bij Kaasboerderij De Graafstroom in Bleskensgraaf.

Leontienhuis
De opbrengst van de Fietsmolentocht gaat naar het Leontienhuis. Dit initiatief van Leontien Zijlaard-Van Moorsel is toegankelijk voor iedereen die wil werken aan het herstel van een eetstoornis. Zij had daar in het verleden ook mee te kampen. Daarnaast is zij natuurlijk bekend als begaafd wielrenster. Ze werd vier keer Olympisch kampioene, negen keer wereldkampioene, twee keer winnares van de Tour de France, 39 keer Nederlands kampioene en ze is houdster van het werelduurrecord.

Over Rotary Club Alblasserwaard en Rotary Club Noord en Merwede
Rotary Club Alblasserwaard en Rotary Club Noord en Merwede zijn clubs waarvan de leden met elkaar onderdeel uitmaken van een wereldwijd netwerk van mensen die graag iets terug willen doen voor de samenleving vanuit hun professie, kennis, ervaring of betrokkenheid bij die samenleving. De Fietsmolentocht is één van de activiteiten.