Gemeente gebruikt Schoorweg 6 als tijdelijke leslocatie

0
153
Foto: Hans Hulswit

PAPENDRECHT – Een deel van het pand aan de Schoorweg 6 krijgt een tijdelijke bestemming als leslocatie voor 50 jonge vluchtelingen. Het gaat om het deel waar nu nog dansschool Bounce zit. De minderjarige vluchtelingen worden sinds april aan de Seringenstraat 16 opgevangen. Zij kunnen naar verwachting vanaf juni 2023 les krijgen van leraren van het Stedelijk Dalton College. Alle kinderen onder de 18 jaar – dus ook jonge vluchtelingen – zijn leerplichtig in Nederland.

Het Stedelijk Dalton Lyceum uit Dordrecht heeft ervaring met internationale schakelklassen en voert deze taak, het lesgeven van Nederlands als tweede taal (NT2), uit. Op dit moment wordt er onderwijs gegeven aan de jonge vluchtelingen via zelfstudie op de opvanglocatie aan de Seringenstraat, met behulp van de COA-begeleiders. De verwachting is dat het Stedelijk Dalton Lyceum vanaf juni 2023 les kan gaan geven in het pand aan de Schoorweg 6. De jongens en meisjes kunnen dan vanaf juni 2023 tot het einde van het schooljaar 2024-2025 (medio juli 2025) les krijgen in Papendrecht.

De gemeente heeft de omwonenden over deze ontwikkeling geïnformeerd via een bewonersbrief. Daarnaast is er een inloopbijeenkomst gepland voor omwonenden op 8 mei a.s. De wethouder en vertegenwoordigers van COA en het Stedelijk Dalton Lyceum zullen in gesprek gaan met de omgeving en extra toelichting geven op dit besluit.

Dansschool Bounce verhuist op korte termijn naar de Kattestaart 2. De gebruiker van het andere deel van het pand aan de Schoorweg, RTV Papendrecht, verhuist ook op korte termijn naar de Kattestaart.