Geslaagd KNVB G-toernooi bij VV Papendrecht

0
289

Foto: aangeleverd
PAPENDRECHT Afgelopen zaterdag werd door vv Papendrecht het KNVB Zuid I G-toernooi georganiseerd. Liefst 14 G-teams streden op sportpark Slobbengors om de cup met de grote oren.

Om 10.30 uur betraden alle 166 spelers het hoofveld onder begeleiding van de Champions League-muziek. Vervolgens opende burgemeester Annemiek Jetten vol overgave het toernooi om daarna met ambtsketting en al met elke ploeg op de foto te gaan. Om 11 uur startte zowel het toernooi als de strijd om de penaltybokaal. Een half uur was er bezoek van Minnie en Mickey Mouse, alsmede Winnie de Poeh. Een groot aantal spelers ging enthousiast met hen op de foto en in de pauze bleken Minnie, Mickey en Winnie ook nog over de nodige voetbalkwaliteiten te beschikken.

Na de lunch werd aan het begin van de middag onder zonovergoten omstandigheden het toernooi hervat. Inmiddels was sprake van een massale opkomst van publiek en bleken vrijwel alle parkeerplaatsen op de dijk bezet. Na de poulefase volgden de kruiswedstrijden, wat ook de start betekende van het optreden van zanger Ray. Terwijl de wedstrijden doorgingen, zong Ray Nederlandstalige liedjes die uit volle borst mee werden gezongen.

Rond 16 uur was het toernooi afgelopen en meldde oud-profvoetballer Geert den Ouden zich voor de prijsuitreiking. Uiteraard ontkwam ook hij er niet aan om met diverse spelers op de foto te gaan. Uiteindelijk werd het toernooi gewonnen door TEC G1 uit Tiel door in de finale OVC’26 G1 te verslaan. Schrale troost voor de spelers van OVC’26 was dat zij wel winnaar waren van de penaltybokaal. Alle spelers ontvingen een mooie gouden medaille, uiteraard met een rood-zwart lint. Vanuit de KNVB maar ook vanuit de spelers en teams werden volop complimenten uitgesproken over het uitstekend georganiseerde toernooi, het geweldige optreden van Ray en last but not least over Minnie, Mickey en Winnie: voor hen een grote pluim.