Gezocht: verhalen uit de Tweede Wereldoorlog

0
386

DORDRECHT – Voor een theatervoorstelling is ToBe cultuurcentrum op zoek naar iedereen die iets kan vertellen over de Tweede Wereldoorlog in Dordrecht en omgeving. Op basis van deze verhalen maken jongeren (12-24 jaar) samen met theatermaker Marcos Valster een voorstelling in de vorm van een theaterwandeling door de binnenstad van Dordrecht.

ToBe is op zoek naar personen die zelf de oorlog hebben meegemaakt, maar ook naar mensen die een lokaal verhaal kunnen vertellen uit de tweede of derde hand. De theaterwandeling is onderdeel van het landelijke project Theater Na de Dam. Op dinsdag 4 mei (Herdenkingsdag) gaat de voorstelling van ToBe in première samen met ruim 100 andere voorstellingen in Nederland.

Contact
Iedereen die een verhaal wil delen kan contact opnemen met projectleider Roxanne van der Slot via projectbureau@sce.nu. Bellen kan op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur op 078-6133144.

Meespelen in de voorstelling
Jongeren tussen 12 en 24 jaar die mee willen spelen in de voorstelling kunnen zich online aanmelden bij ToBe. Deelnemen als speler kost eenmalig €25,- en het is mogelijk om dit te betalen met Dordtpas tegoed. Op dinsdag 29 maart om 17.00 uur is de eerste repetitie in het Energiehuis.