GroenLinks reikt compliment uit aan Werkbank

0
414

Foto: aangeleverd: van links naar rechts: Art Groenenboom, Theo Baars, Herman Nieuwstraten en Arthur Moen.
PAPENDRECHT – Op 1 maart was het landelijke complimentendag. Met enige vertraging heeft GroenLinks Papendrecht op 8 maart het compliment voor 2022 uitgereikt aan de Stichting Werkbank Drechtsteden. De stichting bestaat inmiddels 6 jaar en bestaat volledig uit vrijwilligers. Zonder vrijwilligers te kort te willen doen, zijn Arthur Moen en Herman Nieuwstraten de grondleggers van deze stichting.

De stichting zet zich vooral in voor mensen die op reguliere wijze het niet voor elkaar krijgen om aansluiting te vinden op de arbeidsmarkt. De stichting helpt met het maken van een CV, traint mensen in het houden van sollicitatiegesprekken en helpt ook met het opstellen van een sollicitatiebrief. Soms kreeg de stichting vacatures door en konden zij zelf actief op basis van kennis en kunde mensen voordragen.

Voor veel mensen is het over de drempel stappen van de stichting, die huisvesting heeft gevonden aan de Kattestaart in Papendrecht, al een eerste barrière. Na deze horde start er echter een relatie en groeit het vertrouwen. Er wordt gekeken naar de talenten en kwaliteiten van de mensen en vrijwilligers als Art Groenenboom, Theo Baars, Marcel Bosman en Renée Stok gaan met deze mensen in gesprek. Deze vrijwilligers brengen daar ieder hun eigen ervaring en achtergrond bij mee, zodat het totaal aantal vrijwilligers een mooi pallet van kennis kan aanbieden. Je ziet de bezoekers groeien, ze tellen weer mee.

Velen zijn aan een baan geholpen, sommige rechtstreeks, anderen weer indirect door middelen om niet beschikbaar te stellen. Honderden mensen kwamen langs aan de Kattestaart en konden rekenen op een warm ontvangst. Ze gingen op de foto verzorgd door vrijwilligster Paulien Hak en altijd ging men op zoek naar het talent.

Tot op heden echter. De Werkbank is onlangs, na 6 succesvolle jaren, gesloten. Een gebrek aan vrijwilligers, goede vaste lokatie, middelen, continuïteit en helaas ook ziekte zorgden voor een sluiting.

Er zijn gesprekken gaande voor een doorstart, maar zover is het helaas nog niet.

Een vaste werknemer voor een tijdsbestek van 8 uur in de week met affiniteit in deze materie en een definitieve lokatie zou die doorstart kunnen geven.

De oorkonde werd uitgereikt door Bert Grimmius, fractievoorzitter van GroenLinks in Papendrecht. Arthur Moen nam de oorkonde namens de stichting in ontvangst. Natuurlijk was er een versnapering bij om de uitreiking een beetje een feestelijk tintje te geven.