Informateur Lauryan Bakker gaat aan de slag

0
517

Foto: Necker van Naem
PAPENDRECHT – Tijdens het duidingsdebat van afgelopen vrijdag is mevrouw A.L. (Lauryan) Bakker door alle partijen benoemd tot informateur. Zij is directeur bij het bureau Necker van Naem. Dit bureau specialiseert zich in adviezen aan de decentrale overheden.

De informateur heeft als opdracht meegekregen het verkennen van de combinatiemogelijkheden en een passende vorm voor een akkoord. Zo’n akkoord moet recht doen aan de uitslag van de verkiezingen, een heldere gezamenlijke visie bieden waarmee “daadkrachtig” kan worden bestuurd en de mogelijkheid bieden een stabiel college te vormen voor de komende vier jaren. Het kan hier gaan om een coalitieakkoord of een raadsakkoord.

De eerste gesprekken zullen maandag, dinsdag en woensdag plaatsvinden. Iedere partij stuurt twee vertegenwoordigers naar deze gesprekken, die vertrouwelijk zijn. Na in ieder geval een tweede gespreksronde (of meer als dat nodig is) brengt de informateur een eindverslag uit, dat in een openbare vergadering zal worden besproken. De datum hiervan is nog niet bekend.