Informatiebijeenkomst voor sportaanbieders over effecten energiecrisis en workshop Duurzaamheid

0
105
Ricardo te Beest

PAPENDRECHT – Woensdagavond 15 februari organiseert de gemeente Papendrecht voor de tweede keer een bijeenkomst voor sportaanbieders over de effecten van de energiecrisis. Aansluitend vindt er een workshop Duurzaamheid plaats.

Tijdens de eerste bijeenkomst bleek dat het zinvol is dat gemeente en sportaanbieders goed van elkaar weten waar men als sportaanbieder tegenaan loopt, zodat men gericht naar effectieve oplossingen kan zoeken. Destijds was de impact van de effecten van de energiecrisis nog niet geheel zichtbaar voor alle organisaties. Tijdens deze 2e bijeenkomst willen we als gemeente een nog beter beeld krijgen van de huidige situatie bij sportaanbieders. Na onze eerdere oproep aan sportaanbieders om bij acute (financiële) problemen direct contact met de gemeente op te nemen, heeft één sportvereniging gereageerd.

De bijeenkomst over de effecten van de energiecrisis in het gemeentehuis duurt van 19.00 – 19:45 uur en vindt plaats op de eerste etage. Om 20.00 uur start aansluitend de workshop Duurzaamheid; deze duurt tot ongeveer 21.00 uur.

Minimaal zes deelnemers voor workshop Duurzaamheid
Om deze workshop ‘Duurzame accommodatie’ door te laten gaan, moeten minimaal
6 vertegenwoordigers van sportaanbieders zich aangemeld en ingeschreven hebben. Workshopleider is Ricardo te Beest van Sportief Opgewekt.

Deelname voor sportaanbieders is gratis: de gemeente en Sportkoepel NOC*NSF betalen de kosten van deze workshop. Aanmelden voor workshop is verplicht!

Vertegenwoordigers van sportaanbieders kunnen zich aanmelden via deze link https://www.sportopleidingen.nl/inschrijfformulier?id=635&session=3389&closed=true&code=2237da78-a4ad-460f-abbe-7f217b409c92.

Tijdens de workshop Duurzaamheid:
-krijgen sportbestuurders inspiratie om hun vereniging duurzaam in te richten;
-bespreken we concrete mogelijkheden als groene stroom (elektriciteit, gas), isolatie(materiaal), zonnepanelen, warmtepomp, LED-verlichting, een groen dak, afval recyclen en watergebruik verminderen;
-ontvangen sportaanbieders handvatten om na afloop zelf concreet aan de slag te kunnen gaan bij hun vereniging verduurzaming.

Vragen en opmerkingen?
Voor vragen en opmerkingen kunnen sportaanbieders rechtstreeks contact opnemen met het Team Sport bij de gemeente. Zij zijn bereikbaar via sport@papendrecht.nl