Initiatief bewoners Zonnedauw feestelijk afgerond

0
524
Ontsteken kerstboom Zonnedauw
Ontsteken kerstboom Zonnedauw

PAPENDRECHT – Bewoners van de Zonnedauw hebben in samenwerking met de gemeente het binnenplein van hun flats wat meer “aangekleed”. Het grasveld is nu voorzien van een voetpad en er is beplanting rond de aanwezige vlaggenmast.

Financiële bijdrage van de gemeente
Bestuurslid van de Vereniging van Eigenaren John Beekhof vertelt hoe dit idee is ontstaan: ‘Heel veel bewoners van de Zonnedauw kijken uit op het binnenplein. Daarom wilden we het grasveld wat meer aankleden en de mogelijkheid om kerstverlichting in de vlaggenmast aan te brengen. Toen we dit met de gemeente bespraken werd dat heel enthousiast ontvangen. Uiteindelijk ontvingen we zelfs een financiële bijdrage op grond van “Idee voor de Wijk”. In ruil daarvoor hebben we met de gemeente afgesproken zelf het onderhoud van het pad en beplanting gaan verzorgen.’

Licht in de woonkamers
Om de aankleding van het binnenplein feestelijk af te ronden werd wethouder Corine Verver (portefeuillehouder van onder meer bewonersparticipatie) uitgenodigd om de door bewoners aangebrachte kerstverlichting te ontsteken. Onder toeziend oog van vele eigenaren en huurders – waarvan sommigen vanwege de coronamaatregelen vanachter hun ramen belangstellend toekeken – stak de wethouder de verlichting aan.

Wethouder Verver: ‘Dit is precies waar “Idee voor de Wijk” voor bedoeld is: bewoners verbinden, samen de woonomgeving prettiger maken. Het is daarom zo fijn dat deze bewoners niet alleen een leuk idee hadden en daarmee bij de gemeente aanklopten, maar zelf ook actief willen bijdragen aan een beetje warmte en gezelligheid voor hun mede-bewoners. Wat een eer is het dan dat ik vandaag zelf letterlijk het licht in al die woonkamers mag brengen. Wat mij betreft is dit een mooie vorm van bewonersparticipatie en daarmee een voorbeeld voor andere straten in Papendrecht!’, aldus een trotse wethouder Verver.