Is het de moeite waard om oud witgoed te laten repareren?

0
238

(Partnercontent)
Heeft je wasmachine het plotseling begeven? Een witgoed apparaat laten repareren lijkt misschien de beste oplossing. Dit is echter niet altijd het geval. In sommige gevallen is het verstandiger je witgoed apparaat niet te laten repareren maar een nieuw te kopen.

Je witgoedapparaat laten repareren
Bedenk dat het repareren van een wasmachine niet altijd goedkoper is dan het kopen van een nieuwe. Een oude wasmachine heeft geen garantie. Dure reparaties, zoals het vervangen van de pomp en de kuip, staan meestal niet in verhouding tot de kosten van een nieuwe wasmachine.

Een goede reden om geen dure reparatie te laten doen is dat een oude wasmachine aan het eind van zijn verwachte levensduur is. Gaat je oude wasmachine stuk? In geval van een ernstig defect, met hoge reparatiekosten, is de aanschaf van een nieuwe wasmachine zeker het overwegen waard. Bedenk bovendien dat nieuwe wasmachines energiezuiniger zijn. Dus door lagere water- en energierekeningen verdien je je nieuwe wasmachine gedeeltelijk terug.

Je weet niet zeker of het de moeite waard is om je witgoed apparaat te repareren
Weet je niet zeker of het de moeite is om de wasmachine of droger te repareren? Vraag het dan gewoon aan een witgoed technicus. Een goede witgoed technicus zal eerlijk advies geven. Hij kan je afraden het oude witgoed apparaat te repareren. Als de reparatiekosten hoog zijn, vooral als ze meer dan 70% van de kosten van een nieuwe wasmachine bedragen, is het vaak voordeliger een nieuwe wasmachine te kopen.

Witgoedapparaat laten repareren door witgoedmonteur
Als je er toch voor kiest je witgoed apparaat te laten repareren, kun je een witgoed technicus inhuren. Meestal kun je op de website een reparatie boeken op de dag die je wilt. In andere gevallen moet je telefonisch een afspraak maken. Ook voor dringende reparaties staat een witgoed monteur in een mum van tijd bij je op de stoep om het probleem te verhelpen.

Als je contact opneemt met een betrouwbaar bedrijf voor de reparatie van je wasmachine, krijg je ook te horen of je wasmachine het nog waard is gerepareerd te worden. Als je nog niet eerder met een monteur hebt gewerkt, is het verstandig om wat onderzoek te doen naar de betrouwbaarheid van de monteur. Lees bijvoorbeeld de recensies die door anderen op het Internet worden achtergelaten.