PAPENDRECHT – Papendrecht heeft zijn eigen jeugdtheaterschool. Deze school is verbonden aan Theater De Willem. Kinderen die houden van dansen, zingen en acteren, kunnen hier terecht. Het is een school, dus ook wie er nog geen ervaring mee heeft, is van harte welkom.  Je werkt elk jaar toe naar een uitvoering in een écht theater, Theater De Willem. De lessen zang, dans en spel worden gegeven door professionele docenten.

Waarom de JeugdTheaterSchool Papendrecht?
Theater is heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Het leert kinderen op een ander kijken naar de wereld die ze al denken te kennen en het geeft ze een blik op andere werelden. Bij theaterspelen maken kinderen gebruik van hun fantasie, concentratie en diverse technieken, met tekst of gebaren, om een ​​te vertellen. Ze leren de basis van stembeheersing, zangtechniek en dans.

Ook komen ze in aanraking met geschreven tekst, en dans en krijgen ze een kijk achter de schermen van één van de avontuurlijkste, creatieve processen die er bestaan. Theater brengt kinderen op een speelse manier in contact met anderen en maakt ze zelfverzekerder. Kinderen met groter talent helpen we graag verder naar andere opleidingen. Alle kinderen die plezier beleven in theater maken, kunnen meedoen. En door de verbinding met het theater zijn de lijntjes kort.