John S. bekent schietdrama op zorgboerderij Alblasserdam

0
332

ALBLASSERDAM – De verdachte van het dodelijke schietdrama in Alblasserdam vorige week vrijdag heeft bij de politie een bekentenis afgelegd. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie aan Rijnmond. Ook is bekendgemaakt dat John S. twee weken langer vast blijft zitten. Hij wordt verdacht van drie keer moord, dan wel doodslag en twee keer een poging daartoe.

Volgens het OM heeft de verdachte bekentenissen afgelegd over zowel het schietdrama in Alblasserdam als over de dood van een man in Vlissingen.

De 38-jarige verdachte uit Oud-Alblas, John S., opende vrijdagochtend het vuur op een zorgboerderij in Alblasserdam. Een 34-jarige vrouw uit Alblasserdam en een 16-jarig meisje uit Dordrecht kwamen om het leven. Een 20-jarige vrouw uit Alblasserdam en 12-jarige jongen uit Hendrik-Ido-Ambacht raakten zwaargewond. Zij liggen nog in het ziekenhuis.

Later op de dag werd duidelijk dat de man ook in beeld is als verdachte voor de dood van een man in Vlissingen, vorige week woensdag. Een man werd daar dood in een winkel gevonden, hij is volgens justitie door een misdrijf om het leven gekomen. De politie was sinds donderdagavond met spoed naar hem op zoek. Vrijdagochtend kort na het drama in Alblasserdam bleek dat de gearresteerde man dezelfde verdachte was waar de Zeeuwse politie naar op zoek was.