Joy Pieters beklimt in 2023 de Matterhorn

0
442

PAPENDRECHT – Joy Pieters is dinsdagavond te gast in Praatpaal Papendrecht. Hij beklimt in 2023 De Matterhorn om hersenonderzoek te steunen en te stimuleren. Hij gaat volgend jaar in september een zware klim van drie dagen ondernemen in lastige omstandigheden om de top van de berg op 4478 meter te bereiken. Hij hoopt op die manier geld in te zamelen voor hersenonderzoek. In de uitzending van Praatpaal vertelt hij waarom.

‘Ik ben Joy Pieters, 30 jaar oud, getrouwd en vader van twee dochters en een zoon’, stelt Joy zich voor. ‘Sinds 2019 ben ik chauffeur op de ambulance. Ik heb veel plezier in mijn werk, leuke collega’s en nog veel contact met oud-collega’s van het Korps Mariniers, waarvoor ik acht jaar heb gewerkt. Aan het einde van de zomer van 2020 had ik veel last van mijn nek, van hoofdpijn en van tintelingen in mijn armen. Via de huisarts kwam ik bij een neuroloog en onderging ik een MRI-scan.’

De uitzending met Joy is ook te horen op 26 april en 3 mei.

Praatpaal Papendrecht is een programma van Gerrit de Ruiter, Peter de Liefde en René van Engelen: iedere dinsdag van 20:00 tot 22:00 uur op Papendrecht FM. Herhalingen op donderdagochtend. Te beluisteren via de website van RTV Papendrecht, de app, in de ether 105.0 en natuurlijk via uw box (kabelkrant).

Foto: Joy Pieters