Kader Abdolah komt weer naar Papendrecht

0
329

PAPENDRECHT – De sectie Letteren van de Culturele Raad Papendrecht organiseert op vrijdagavond 20 mei een lezing van Kader Abdolah over zijn nieuwe boek Op zoek naar Ramona. Het is voor het eerst dat de sectie een schrijver voor de tweede maal naar Papendrecht vraagt te komen. Zijn doorbraak bij het grote publiek kwam met zijn veelgeprezen roman Het huis van de moskee. Ook in de vele andere boeken die daarop volgden blijkt hij iemand met scherpzinnige observaties en poëtische schrijfsels en een begenadigd verteller.

Zijn nieuwste roman is van alle kanten opnieuw met veel lof ontvangen. Het boek beschrijft de zoektocht van een succesvolle Amsterdamse schilder naar zijn dochter Ramona die op een dag plotseling van de aardbodem lijkt verdwenen. Het is ook een zoektocht naar onszelf; een authentieke en hoogstpersoonlijke roman van een schrijver die zijn literaire sporen heeft verdiend met zijn unieke beschrijvingen van verschillende werelden. Deze nieuwe roman van Kader Abdolah is een pleidooi voor de kracht en de schoonheid van een veranderend Nederland.

De lezing begint op 20 mei om 20.00 uur en is in de bibliotheek aan de Veerweg. De inloop is vanaf 19.30 uur.

De toegangskaarten kosten € 10,00 en zijn vanaf dinsdag 2 mei uitsluitend tegen contante betaling te verkrijgen aan de balie van de bibliotheek. Wees er op tijd bij, want er zijn maximaal 60 plaatsen mogelijk en op=op.

Bron: Culturele Raad Papendrecht