Kampioen SVW klopt Drechtstreek

0
586

GORINCHEM – In de laatste uitwedstrijd van de competitie is SVW kampioen geworden na de 4-2 winst tegen Drechtstreek. Drechtstreek was geen partij voor de kampioensploeg die veel sterker was dan de bezoekers. Mede door het verlies van de nummer 2 (Roda Boys) kon direct na de wedstrijd voor SVW het kampioensfeest beginnen.

Vooral in de eerste helft was SVW de veel sterkere ploeg. Het wist zich prima kansen te scheppen en verdedigend was vooral Claudi Nzita erg sterk aanwezig. In de 19de minuut kwam SVW via een kopbal van Ahmed Kelifa al op 1-0. Het duurde tot de 27ste minuut voordat Drechtstreek via Thijs den Dunnen het eerste serieuze schot op doel kon geven. Dat werd prima gestopt door doelman Inan Onur. Ruim 10 minuten later knalde Denzel Libretto met een keihard gericht schot de 2-0 achter doelman Joris Moesman. Dat was ook de ruststand.

De tweede helft toonde ongeveer hetzelfde spelbeeld. Na een kwartier scoorde Hicham Farhou de 3-0. SVW verslapte iets en dat gaf Job van Vliet een kwartier voor het einde van de wedstrijd de mogelijkheid voor een tegendoelpunt. Hij scoorde de 3-1 maar twee minuten later werd meteen de 4-1 binnen geschoten. Dat Bastian van Beest alleen door wist te breken en kort voor het einde nog de 4-2 kon maken, veranderde niets aan de verliespartij van Drechtstreek.

Door de uitslagen van de andere wedstrijden is het nu zeker dat Sleeuwijk zal degraderen. De nummers 12 en 13, Drechtstreek en Arkel, hebben beide 26 punten uit 25 wedstrijden verzameld en zij moeten dus aantreden in de nacompetitie. Door de winst van Wilhelmina’26 tegen EBOH speelde die ploeg zich veilig. De laatste wedstrijd volgende week tegen Wieldrecht kan alleen nog duidelijk maken of Drechtstreek als nummer 12 of nummer 13 zal eindigen. Dat zal mede bepalend zijn voor de tegenstanders uit de 3e klasse die het in de nacompetitie zal treffen.

De wedstrijd Drechtstreek-Wieldrecht in het Oostpolderpark begint op zaterdag 4 juni om 14.30 uur.