Kapotte lift station Dordrecht eindelijk gerepareerd

0
453

Foto: Mels van den Broek, RTV Dordrecht
DORDRECHT – Bijna twee maanden waren de liften naar spoor 1 en spoor 4 en 5 op station Dordrecht buiten werking, tot ergernis van mindervalide reizigers. Maandag werd de reparatie van de liften eindelijk in gang gezet.

Op verschillende sociale media uitten reizigers hun ongenoegen over de al weken kapotte lift naar spoor 4 en 5. ‘Voor mensen die de lift nodig hebben is er geen enkele mogelijkheid om van en naar dit perron te komen. En Dordrecht is niet het enige station met dit probleem’, aldus rolstoeler Nick Bootsman op Facebook. Een Twitteraar deelde zijn ergernis. ‘Kom op NS, zorg er eens voor dat die lift gerepareerd wordt!’

Ook GroenLinks-gemeenteraadslid Kitty Kruger uitte zich over het probleem: ‘Juist het OV moet voor iedereen toegankelijk zijn. Gebruik kunnen maken van een lift is essentieel voor rolstoelgebruikers. NS, ProRail, wie er ook verantwoordelijk voor is: doe er wat aan.’

‘Mikpunt van vandalisme’
Een woordvoerder van NS, verantwoordelijk voor de liften op de stations, liet maandag weten op de hoogte te zijn van het feit dat de lift naar spoor 4 en 5 en die naar spoor 1 al weken stuk zijn. “Dit is een uitgebreider probleem, we zien vaker dat het glas kapot wordt geslagen. Bijvoorbeeld door mensen die vast komen te zitten en hun geduld verliezen. Helaas zijn de liften ook vaak mikpunt van vandalisme.”

In dit specifieke geval duurde de reparatie lang omdat materialen niet beschikbaar waren. “Het is verschrikkelijk om bouwmaterialen te verkrijgen op dit moment. Als het aan ons lag, was de reparatie allang gebeurd.” Maandagmiddag werd de reparatie van de liften gestart. Volgens de werklui kan het enkele dagen duren voor de liften weer gebruikt kunnen worden.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner RTV Dordrecht.