Koffiecantate in Biesboschmuseum

0
94
Foto Anna Bachleitner (c) Ruth Bruckner

REGIO – De nieuwe vereniging Klassieke Klasse Muziek start op zaterdag 25 februari een eerste concert. Het wordt een fantastisch concert, en dat op een werkelijk idyllische locatie: het Biesboschmuseum. U hoort daarin Bachcantates, maar ook artistieke improvisaties met meester hoboïst Robert de Bree en werk van Vivaldi. Daarbij hoort u het Orion Barok ensemble.

Soliste is de Beierse sopraan Anna Bachleitner, gespecialiseerd in oude muziek en, zoals de Südbadische Zeitung schrijft: “een zeer flexibele stemkunstenaar en rijkelijk uitgerust met genuanceerde klankkleuren en expressie.” Voor de seizoenen 2022-2024 zal Anna deelnemen aan het programma “Young Bach Fellow” van de Nederlandse Bachvereniging.

Daarnaast bariton Sietse van Wijgerden, tevens leider van het ensemble. Ook hoort u de cantate ‘Ich geh und suche mit Verlangen’ maar tegelijk is het een verkapt orgelconcert: door de gehele cantate hoort een virtuoze orgelpartij gespeeld door Karel Demoet, cantor/organist van de Nicolaikerk in Utrecht.

Toegang €15, jeugd t/m 18 jaar €5 (incl.reserveringskosten). En er is koffie!
Reserveren: www.klassieke-klasse-muziek.weebly.com. Aanvang 20:00 uur.
Het Biesboschmuseum bevindt zich in Werkendam aan De Hilweg 2.