Leerlingen De Lage Waard openen pop-uprestaurant voor het goede doel

0
72
Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – Op dinsdag 9 mei openen 21 leerlingen van De Lage Waard op de locatie havo/vwo aan de Vijzellaan het pop-uprestaurant Happietaria Papendrecht. Met dit restaurant hopen de leerlingen zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel: het tegengaan van mensenhandel in Nepal.

De leerlingen uit atheneum vier hebben samen met Tearfund, een organistie die onder andere de mensenhandel in Nepal wil tegengaan, dit restaurant opgezet. De leerlingen hebben zelf een locatie gezocht, de PR geregeld, het menu samengesteld en koks benaderd om lekker te koken. De opbrengst van deze avonden gaat naar Tearfund.

Annemarie Haak, docent Nederlands, en Kees de Mol, docent economie, begeleiden de leerlingen bij het project. “Het is al met al een flinke klus, maar ontzettend leuk om te zien hoe alles nu vorm krijgt. Leerlingen zijn verdeeld over groepen en iedere groep krijgt zijn eigen taak en verantwoordelijkheid. Uiteraard is samenwerking heel belangrijk”, zegt Annemarie. Kees vult aan: “Zowel de leerlingen als wijzelf leren heel veel. We zijn nu al trots op de leerlingen en hopen dat er veel gasten komen eten en uiteraard hopen we ook dat we veel geld ophalen voor het goede doel.”

Restaurant open en reserveren
Happietaria Papendrecht is geopend op dinsdag 9 mei, woensdag 10 mei, donderdag 11, vrijdag 12 mei en dinsdag 16 en woensdag 17 mei. De leerlingen hopen natuurlijk van harte dat er zoveel mogelijk mensen komen eten.

Meer informatie over het pop-uprestaurant is te vinden op www.happietaria.nl/happietaria-papendrecht. Ook kan er via deze website worden gereserveerd.