Leerpark Dordrecht heet nu Smart Campus Leerpark

0
233

Foto: aangeleverd
DORDRECHT – Het Leerpark in Dordrecht heeft nu de status van campus. Op dinsdag 8 maart is de nieuwe naam en het logo onthuld, waarmee de nieuwe naam Smart Campus Leerpark werd, kortweg: SCALE. De start vond plaats tijdens de kwartaalbijeenkomst van Smart Delta Drechtsteden, in het bijzijn van vertegenwoordigers van overheid, onderwijs en bedrijfsleven. Dit zijn ook de drie partijen die samen de ambities van SCALE gaan waarmaken: een campus met een unieke positie in het Nederlandse landschap, door zijn focus op de toepassing van technologie en zijn nadrukkelijke verbondenheid met het beroepsonderwijs.

Hotspot voor toegepaste technologische innovatie
SCALE is de allereerste campus die beweert digitale- en fysieke innovatie te kunnen verbinden. Hier werken wereldspelers samen met het mkb en kennisinstellingen aan de producten van nu en van morgen en komen ambitie, kennis en faciliteiten samen. De campus bevordert de samenwerking tussen bedrijven in en rond Zuid-Holland Zuid door kennis en faciliteiten te delen, samen nieuwe ideeën te ontwikkelen, initiatieven te starten en andere bedrijven aan te trekken die het ecosysteem verder versterken. Hier worden ideeën ‘opgeschaald’ naar concrete producten of processen en tegelijkertijd leren mensen deze te gebruiken of toe te passen.

Menselijk kapitaal
Om concreet invulling te geven aan de belangrijke maatschappelijke uitdagingen en transities, is er grote behoefte aan goed opgeleide vakmensen. Mensen die niet alleen hun vak verstaan, maar ook beschikken over de juiste vaardigheden en instelling om wendbaar in te spelen op de dynamiek van een snel veranderende arbeidsmarkt. SCALE ontwikkelt zich daarom niet toevallig op het Leerpark waar, naast twee vmbo-scholen en het ROC da Vinci College (mbo), ook het hoger onderwijs van Smart Delta Drechtsteden zijn thuisbasis heeft. Innovatieve concepten als de Duurzaamheidsfabriek, het Drechtsteden Ondernemerscentrum (DOC) en het Zorg Innovatiecentrum zijn ook onderdeel van de campus.

Strategische positie
Met zijn strategische positie ten opzichte mainport Rotterdam en als onderdeel van de zuidelijke Randstad is SCALE de plek waar partijen volop investeren in de kansen van de toekomst. De economie in de regio, die zich kenmerkt door een (maritieme) maakindustrie van wereldklasse, groeit en verduurzaamt. SCALE stelt zich ten doel de bedrijven in deze transitie te faciliteren.