Lezing en paneldiscussie over Oekraïne

0
388

Foto: aangeleverd
REGIO – Achter de oorlog in Oekraïne gaan vele verhalen schuil, ook in Nederland. Op maandagavond 28 maart staat de Stadsbibliotheek in Dordrecht in het teken van deze verhalen. Journalist en Wit-Ruslandkenner Franka Hummels geeft een lezing en neemt deel aan de paneldiscussie over de situatie in Oekraïne. Het is mogelijk om de avond via een livestream te volgen.

De oorlog in Oekraïne houdt de gemoederen flink bezig. Heftige beelden bereiken ons via televisie, kranten en sociale media. Ook dichterbij huis, in Nederland, wonen mensen die een link hebben met Oekraïne. In deze tijden van crisis biedt de bibliotheek ruimte om verhalen van deze mensen te delen. Dit gebeurt aan de hand van een lezing en paneldiscussie.

Het volledige programma
19.30 uur Inloop
20.00 uur Opening
20.05 uur Lezing Franka Hummels (via livestream te volgen)
20.15 uur Paneldiscussie onder leiding van Ben Corino met Franka en panelleden (via livestream te volgen)
20.40 uur Muziek van Oleg Lysenko in de Blauwe Kamer
20.45 uur Start mensenbieb op het ontwikkelplein
21.30 uur Einde

Franka Hummels, journalist en Wit-Ruslandkenner, geeft een lezing over de huidige crisis in Oekraïne en wat dat met mensen doet. Na de lezing volgt onder leiding van Ben Corino een paneldiscussie met Franka en panelleden met een directe connectie met Oekraïne. Deze panelleden hebben familie in Oekraïne, Rusland en Polen en volgen de oorlog op de voet.

Bekijk de livestream
De lezing en het panelgesprek zijn live vanuit huis te volgen via onze livestream. Daarnaast is iedereen vanaf 18 jaar welkom om de avond live bij te wonen in de Stadsbibliotheek in Dordrecht. De toegang is gratis, graag wel aanmelden via de website van Bibliotheek AanZet. Daar vind je ook eventuele updates over het programma.

Over Franka Hummels
Franka Hummels (1978) is freelance journalist. Na een studie geschiedenis en een postdoctorale opleiding journalistiek vertrok ze naar Londen waar ze correspondent was voor het Algemeen Dagblad. Ze werkt nu voor verschillende tijdschriften en Radio 1. Hummels komt al tien jaar met grote regelmaat in Wit-Rusland, waar ze o.a. een documentaire maakte over jongerenbewegingen en oppositie.