Man in hoofd geschoten in Kinderdijk

0
162

REGIO – Een 74-jarige man uit Overijse in België is vannacht in een villa aan de Puntweg in Kinderdijk neergeschoten. Volgens de lokale website alblasserdamsnieuws.nl is dit gebeurd tijdens een woningoverval, maar de politie houdt rekening met alle scenario’s. De Belg is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Meerdere ambulances, het Mobiel Medisch Team en verscheidene politiewagens werden naar de woning gestuurd. Uit veiligheidsredenen moest het ambulancepersoneel blijven wachten op de Veerdam, meldt Alblasserdamsnieuws.nl. Een kwartiertje later gaf de politie groen licht om het terrein te betreden. De villa staat op een groot, afgelegen landgoed aan het Drierivierenpunt.

Volgens verslaggever Peter Stam van Alblasserdamsnieuws.nl is de Belg in zijn hoofd geschoten. De politie heeft dat nog niet bevestigd. Het is nog niet duidelijk hoe de gewonde man er aan toe is. Wel was hij aanspreekbaar toen de hulpdiensten arriveerden. Er was vannacht ook een vrouw aanwezig in de villa; zij bleef ongedeerd.

De politie is een groot onderzoek gestart. De forensische opsporing is ter plaatse en speurhonden zoeken het terrein af. Ook Rijkswaterstaat was enige tijd met een vaartuig op de rivieren de Noord en Lek aanwezig en zocht vanaf het water mee naar de mogelijke dader of daders. Vooralsnog is er niemand aangehouden.

Foto: Rijnmond

‘Geen oog meer dicht’
De schrik zit er bij de buurt goed in; er zijn veel berichten in de buurtapp geplaatst. Niet alleen met de vraag of iemand iets had gezien, maar ook vragen over wat er precies gebeurd is. Een buurvrouw vertelt dat ze de knal vannacht heeft gehoord. “Dan probeer je daarna weer rustig te slapen. De volgende ochtend hoor je dan het nieuws en dat is wel echt even schrikken.”

Een andere buurvrouw kreeg vannacht de politie aan de deur met de vraag of ze camerabeelden had, maar ze moest de agenten teleurstellen. Daarna deed ze geen oog meer dicht. “We zijn enorm geschrokken. Iedereen gaat hier hartstikke goed met elkaar om, er is hier nooit wat. Ik denk dat we als buurt waakzamer zullen worden en we gaan de beveiliging van ons huis verbeteren.”

Dit verhaal is afkomstig van onze mediapartner Rijnmond.
Zie ook: alblasserdamsnieuws.nl 
Dit artikel is bewerkt om 18:05 uur