Meetup: You + Me = Diversity

0
160

DORDRECHT – “We zijn allemaal anders, en dat is oké toch”?
Vanuit deze vraag organiseren Kunstmin, Bibelot, Popcentrale, en Bibliotheek Aan Zet een MeetUp vanuit Bibelot rond het thema ‘Verscheidenheid’, speciaal voor iedereen die graag zichzelf wil zijn.

Men ontwikkelt zich door middel van school, werk, en de mensen om ons heen.
Maar leert men wel goed genoeg om ook zichzelf te zijn, en mag men dat ook uiten?
“Draag jij de kleding die maatschappelijk gewenst is, of draag jij wat het beste bij jou past”?
“Durf jij je mening te verkondigen, of ben je bang voor eventuele consequenties”?
“Is jouw achtergrond of geaardheid iets waarmee je makkelijk uit de voeten komt”?

Over deze vraagstukken en meer wordt er gesproken tijdens Meetup: You + Me = Diversity.
Men gaat in gesprek met jongeren, creatievelingen, makers, en maatschappelijke organisaties om licht te laten schijnen op deze zoektocht naar zichzelf.

De avond wordt gepresenteerd door Willie Wartaal. Tijdens de meet-up is er naast de verschillende gesprekken ook ruimte voor Spoken Word, en is er livemuziek van nationale en lokale bodem:

Jaïr Faria
De 17-jarige Jaïr Faria mag dan jong zijn, maar heeft in de afgelopen jaren al flink aan de weg getimmerd om zijn stempel op de muziekindustrie te drukken. In 2019 was de toen 15-jarige te horen op de Nederlandstalige single ‘Terug Naar Nu’ samen met zijn vader én award winning artiest Glen Faria. De track trok de aandacht van RTL Boulevard, AT5, radiostations RADIO 538, Radio 2 en 100% NL waarbij ze in de top 10 binnenkwamen. Hij trad zelfs op in Carré voor Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima.

Elfrida Dossett
Eleven is een zangeres en nailartist. Haar nagelbedrijf heet Nailsateleven en naast het creëren van mooie kunst nagels geeft zij ook lessen om haar vak aan anderen te leren.
Momenteel is ze druk bezig met haar eerste Nederlandstalige EP die midden 2022 uit zal komen. Eleven vind het erg leuk om mensen te inspireren met haar teksten en ze deelt graag de ervaringen die ze meemaakt via woord en zangkunst. Haar grote droom is om ooit in een uitverkocht Ziggo Dome op te kunnen treden.

LouLou Elisabettie
Van kinds af aan speelde Loulou al personages met pruiken en zong ze achter de piano. Toen ze begon aan de artiestenopleiding is ze eigen liedjes gaan schrijven. Kenmerkend is haar ritmische jazzy gitaarspel in combinatie met beat-box en haar soulvolle stem. Haar eigenzinnige teksten zijn zowel Nederlands- als Engelstalig.
Met haar loopstation maakt ze sferische composities die je meenemen naar een ongekende wereld.