Morgen 30 graden: neem je paraplu mee

0
312

Foto: Rijnmond
REGIO – De temperaturen komen vrijdag en zaterdag in onze regio uit rond de 30 graden en daarom stelt Rijkswaterstaat het hitteprotocol in op de snelwegen. Rijkswaterstaat adviseert flesjes water mee te nemen en een paraplu.

Niet omdat het zo hard gaat regenen, maar in het geval je strandt kun je deze gebruiken als parasol. Met hoge buitentemperaturen kan de temperatuur langs het asfalt oplopen tot boven de 50 graden. Het is daarom ‘onwenselijk’ dat gestrande weggebruikers lang in de zon moeten wachten op een berger.

Daarom worden er vanaf vrijdagochtend 10.00 uur tot zaterdagavond 22.00 uur extra bergers ingezet. Pechvogels kunnen zo snel worden geholpen. Een berger brengt de weggebruiker naar een locatie met voorzieningen, zoals een tankstation of parkeerplaats. Het hitteprotocol geldt in de provincies waar volgens het KNMI de temperaturen stijgen naar 30 graden of hoger. Behalve voor onze provincie is het hitteprotocol ook voor de snelwegen in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg van kracht.

Behalve een paraplu mee nemen adviseert Rijkswaterstaat weggebruikers verder voldoende drinkwater mee te nemen. De concentratie kan afnemen door de hitte. Bij pech onderweg moet je achter de vangrails plaatsnemen.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner Rijnmond.