Smarties gaan door onder de vlag van Excelsior

0
150

PAPENDRECHT – Excelsior breidt uit met de oprichting van een nieuw koor genaamd “Het Koor”, een nieuw koor dat voortkomt uit het koor “De Smarties”. Na de opzegging van de dirigente van “De Smarties” besloot dit koor te stoppen, wat per toeval ter ore kwam van het bestuur van Excelsior. Zij heeft het initiatief genomen de koorleden de mogelijkheid te bieden om lid te worden van Excelsior en zo te kunnen blijven zingen, maar nu onder de vlag van Excelsior.

Bestuurslid Alex Romijn is verheugd over de samenwerking en benadrukt dat het belangrijk is om het plezier van koorleden in het maken van muziek te behouden. “Wij weten als geen andere hoe mooi muziek als hobby is en we snappen dat het een groot gemis is als dit wegvalt”, aldus Romijn. “We zijn dan ook enorm trots en verheugd dat de koorleden onder de vlag van Excelsior willen doorgaan”.

Het Koor zal worden geleid door dirigent Ruud Welle, die zeker geen onbekende is van Excelsior. Het Groot Orkest van Excelsior staat al lange tijd onder zijn leiding en ook het Saxofoon Orkest dirigeert hij nu al enige tijd.

Zowel de koorleden als het bestuur van Excelsior zijn niet over een nacht ijs gegaan. Romijn vertelt hierover: “We hebben onderling besloten om eerst een proefperiode aan te gaan van 6 maanden waarin we aan elkaar kunnen wennen en de samenwerking kunnen uitproberen. De eerste maand was zeker onwennig maar al snel merkten we van beide kanten steeds meer enthousiasme over deze samenwerking waardoor we nu met veel trots naar buiten mogen vertellen dat Excelsior zich uitbreidt met een koor, bovenop het zevental aan al bestaande groepen/orkesten bij Excelsior.”

De naamgeving van het koor was nog wel een uitdaging, zo vertelt Romijn. “Om tot een nieuwe naam te komen zijn er veel namen geopperd maar echt het ‘wauw-gevoel’ konden we maar niet vinden. We hebben daarom ook gekeken naar wat bij Excelsior past en wat in lijn ligt met de naamgeving van onze andere afdelingen”. “En wat blijkt”, zo vervolgt Romijn; “de Papendrechtse nuchterheid voert daarin de boventoon. Namen van andere afdelingen zijn bijv. Het Groot Orkest, Het Klein Orkest, De Slagwerkgroep, etc. Uiteindelijk hebben we daarom voor een naam gekozen die past in deze lijn: “Het Koor”. “Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan”, zegt Romijn met een knipoog.

De diversiteit in genres die het koor zingt, lijkt direct zijn vruchten af te werpen. Het publiek kan zowel met Koningsdag als met de Dodenherdenking kennismaken met Het Koor, waarbij zij samen te horen zijn met Het Groot Orkest van Excelsior.

Het koor repeteert om de week op woensdagavond van 20:00 uur tot 22:00 uur en telt meer dan 30 leden. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@excelsiorpapendrecht.nl.