15.6 C
Papendrecht
dinsdag 06 juni 2023

Corona Nieuws

Nieuwe priklocaties in de Drechtsteden

REGIO - Sinds kort hebben de Drechtsteden er een aantal nieuwe priklocaties bij. De GGD verplaatst de focus van massavaccinatie naar wijkgericht vaccineren. Een verslaggeefster van onze streekredactie ging kijken in Zwijndrecht. De reportage is hier te zien.

Nieuwe besmettingen in regio, geen overledenen

REGIO - Bij het RIVM zijn in de afgelopen 24 uur 3270 nieuwe coronabesmettingen in de regio gemeld. Dat zijn er minder dan gisteren, toen er 3990 besmettingen waren gemeld. 2 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis, maar er is niemand overleden. De patiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen komen uit de gemeenten Albrandswaard en Dordrecht. Landelijk gezien zijn bij het RIVM tot 10.00...

Coronacijfers 14 januari

REGIO - Bij het RIVM zijn in de afgelopen 24 uur 3990 nieuwe coronabesmettingen in onze regio gemeld. Dat zijn er minder dan gisteren, toen ging het om 4454 besmettingen. Er zijn 2 overleden regiogenoten gemeld; 2 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. De overleden regiogenoten kwamen uit Gorinchem (1) en Nissewaard (1). In het ziekenhuis werden verder mensen uit Rotterdam (1) en Zwijndrecht (1)...

Gemeenten willen versoepeling maatregelen

REGIO – Heel Nederland, en dus ook Papendrecht, heeft het over de lockdown. De wens om de maatregelen te versoepelen wordt algemeen gevoeld. Dennis Korevaar van onze streekredactie sprak met drie burgemeesters: Wouter Kolff van Dordrecht, Hein van der Loo van Zwijndrecht en Jan de Vries van Sliedrecht.

Vaccinatielocatie Puttershoek

REGIO – In de oude discotheek Alcazar in Puttershoek kunnen sinds woensdag 1500 prikken worden gezet. Het is de derde vaccinatielocatie in de regio Zuid-Holland Zuid. Dennis Korevaar van onze streekredactie ging er naartoe.