NOS Nieuws van de Week start bij TV Papendrecht

0
149

PAPENDRECHT – Vanaf donderdag 9 februari is het NOS Nieuws van de Week wekelijks te zien bij TV Papendrecht. Het NOS Nieuws van de Week is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg. Dit journaal is begrijpelijk voor iedereen, ook voor mensen die moeite hebben het reguliere nieuws goed te volgen. Omdat ze bijvoorbeeld moeite hebben met de Nederlandse taal of met lezen en schrijven. In het NOS Nieuws van de Week komen iedere week drie actuele nieuwsonderwerpen aan bod. Sommige begrippen worden extra uitgelegd door de presentator en er wordt gebruik gemaakt van rustiger beeld.

“Wij zijn erg blij dat de NOS deze dienst aanbiedt. Het Nieuws van de Week is een welkome aanvulling op ons aanbod op tv en speciaal belangrijk voor diegenen die het soms lastig vinden het nieuws te volgen”, zegt Hans Hulswit, hoofdredacteur van RTV Papendrecht.

Giselle van Cann, hoofdredacteur NOS Nieuws: “We hebben gemerkt dat het Nieuws van de Week een behoefte vervult bij een groot aantal mensen. Het is van belang dat we de mensen waarvoor we dit maken zo goed mogelijk weten te bereiken, dus we zijn erg blij dat steeds meer lokale en regionale omroepen ervoor kiezen om de samenwerking aan te gaan.”

Het NOS Nieuws van de Week begon als experiment in november 2021. Eerst was het journaal alleen via YouTube te bekijken. Inmiddels zenden verschillende lokale en regionale omroepen het NOS Nieuws van de Week uit op hun zenders. Daarnaast blijft het journaal wekelijks (m.u.v. schoolvakanties) verschijnen op YouTube.

NOS Nieuws van de Week
Vanaf 9 februari elke week op donderdag en vrijdag om 18 uur te zien bij TV Papendrecht.